S SavaFit se dobesedno sprehodite do prihrankov

Z brezplačnim programom spodbud za zdrav življenjski slog SavaFit so v Zavarovalnici Sava poskrbeli za novo dimenzijo preventive.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Že dnevni sprehod lahko uporabnikom prinese ugodnosti pri izbranih partnerjih in popuste pri zavarovanjih – predvsem pa zdravje.

Sedeč življenjski slog, ki ga pozna sodobna družba – še posebej zadnja leta ob uvajanju dela od doma in dela na daljavo – je zdravju škodljiv. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so bolezni, povezane z življenjskim slogom (kardiovaskularne bolezni, diabetes, določene oblike raka …), vzrok za več kot 70 % smrti. Marsikateri poškodbi ali zdravstveni tegobi pa bi se lahko izognili že s tem, da bi se malce več gibali. Gibanje je namreč zdravo za telo in duha.

Spodbudno je, da vse več zdravnikov po celem svetu že izdaja t. i. 'zelene recepte', s katerimi predpisujejo pacientom gibanje in čas, preživet v naravi. Finska, denimo, spodbuja, da posameznik vsaj 5 ur mesečno preživi v naravi, pri čemer že 15-minutni sprehod v parku izboljša počutje in doda telesu prepotrebno energijo.

Nagrajevanje aktivnega življenjskega sloga

Z brezplačnim programom spodbud SavaFit so v Zavarovalnici Sava poskrbeli za spodbujanje zdravega življenjskega sloga ter z istoimensko mobilno aplikacijo uspešno naslovili težavo modernega časa in  trende, ki narekujejo dobrobit aktivnejšega preživljanja prostega časa.

Program SavaFit je priročen in enostaven. Uporabnika spodbuja k doseganju vsaj 10.000 prehojenih korakov na dan, z opravljanjem dodatnih izzivov pa lahko še dodatno razvijate svoj zdravi življenjski slog in zbirate nagradne točke. Te lahko unovčite za ugodnosti pri partnerjih ali jih prispevate v dobrodelno donacijo Zavarovalnice Sava. Unovčite pa jih lahko tudi pri izbranih zavarovanjih in si zagotovite premijske popuste – do kar 25 %. In to zgolj z dnevnimi sprehodi!

Vse, kar potrebujete, je mobilna aplikacija SavaFit, ki jo brezplačno naložite na pametni telefon s spletne trgovine App Store (za uporabnike naprav s sistemom  iOS) ali Google Play Store (za uporabnike naprav s sistemom Android). Programu spodbud SavaFit se lahko pridružite prav vsi, tudi če (še) niste zavarovani pri Zavarovalnici Sava.

Nasveti za bolj zdrav življenjski slog

Mobilna aplikacija SavaFit prinaša tudi enostaven in neomejen dostop do poučnih in zanimivih vsebin glede gibanja, prehrane in zdravega načina življenja nasploh. S pomočjo funkcije merjenja dnevno prehojenih korakov in drugih telesnih aktivnosti lahko redno spremljate svoj napredek do zastavljenih ciljev.

Ambasadorka programa SavaFit Urška Ahac na teku okoli Blejskega jezera
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.