Sodelujte v nagradni igri in si priigrajte luksuzen oddih v 5* hotelu Hilton Rijeka

Vam bolj ustreza luksuzen hotel ali udobna mobilna hiška? Oboje je dosegljivo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Marsikdo med nami na poletnem dopustu ob morju rad zavije v lokalno marino in z občudovanjem, morda tudi malce nevoščljivosti opazuje tam privezane jahte, sploh tiste večje, ki že po videzu izdajajo, da z njimi potujejo premožni lastniki ali njihovi gostje. Jahte, zasebna letala, dragi avtomobili so od nekdaj veljali za luksuz, ki si ga ne more privoščiti vsakdo. In kadar niso križarili s svojo jahto po morju, so bogataši bivali v hotelih s petimi zvezdicami, kamor običajni turisti niso upali niti vstopiti.

Zdaj je priložnost, da tudi vi preizkusite tovrstno ponudbo. Sodelujte v nagradni igri in si priigrajte luksuzen oddih v 5* hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Kaj sploh je luksuz?

Miselnost se je tudi na tem področju v zadnjih letih korenito spremenila.

Ponudba nastanitev je obsežna in raznovrstna, poleg omenjenih preživljamo dopuste tudi v apartmajih, vilah, mobilnih hiškah s pokrito teraso, počitniških hišah – Hrvati jim pravijo kuče za odmor, ta oznaka pa lahko pomeni tako obnovljeno staro zidanico sredi vinogradov kot ultramoderno gradnjo z ravno streho in bazenom – tehnološko dovršenih šotorih s straniščem, kopalnico in jacuzzijem, pa tudi v avtodomih, prikolicah raznih izvedb in celo v lesenih hiškah, v katerih je prostor zgolj za posteljo. Prav vse našteto je lahko – in pogosto tudi je – označeno za luksuzno, nadstandardno, glamurozno. Saj veste, glamping je okrajšava za »glamurozno kampiranje«.

Arhiv Naročnika

Kaj torej danes pomeni luksuz? V čem se hotel s petimi zvezdicami razlikuje od tistega s tremi, ena mobilna hiška od druge, glamping od običajnega kampa? V prvi vrsti gre za kakovost ponudbe:

  • Hrana je bolj domiselna, raznovrstna, pripravljena iz svežih, lokalnih sestavin, tudi bistroji na plaži ne premorejo več zgolj čevapčičev, pleskavic in pomfrita, temveč vključujejo v ponudbo tudi solate, azijske ali mehiške jedi in koktajle.
  • V hotelih luksuzna ponudba pomeni bolj kakovostno posteljnino in pohištvo, brisače so mehkejše, oprema je iz boljših materialov, preprosto je vsa skrb za goste na višjem nivoju. Običajno so tudi na ekskluzivnih lokacijah, bodisi v središču mesta bodisi v resortu, kjer je poskrbljeno za vse udobje
  • Mobilne hiške so prostornejše, bolje opremljene, na večjih parcelah. Pogosto si nekaj hišk deli lastni bazen. Obenem pa so še vedno v zelenem okolju, kjer ste lahko v stiku z naravo.
  • Predvsem pa ponudniki luksuznega turizma skrbijo, da nikjer ni gneče, hrupa, čakanja. Njihovi gostje pričakujejo, da se bodo na izbrani lokaciji lahko sprostili, odpočili in si nabrali novih moči, in njihova pričakovanja se tudi uresničijo.
Arhiv Naročnika

Luksuz ni nekaj nedosegljivega

Ne rečemo zastonj, da je novi luksuz čas, ki ga ob vedno hitrejšem tempu življenja kronično primanjkuje. Kjer za naše potrebe poskrbijo drugi, končno najdemo priložnost, da sami poskrbimo za svoje želje in se posvetimo svojim najbližjim.

In predvsem tovrstno dopustovanje ni več tako nedosegljivo kot nekoč. Na turističnem portalu Megabon so na voljo ugodne ponudbe z visokimi popusti, tudi za luksuzne nastanitve.

Arhiv Naročnika

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.