Splash Festival na Velenjsko plažo prinaša velika glasbena imena in dobrodelni projekt Odreži drugačnost

D.Ži
19.06.2023 13:17

Doživetij poln vikend se obeta ob Velenjskem jezeru, kjer bodo nastopili Dubioza kolektiv, Senidah in S.A.R.S., bogat bo tudi spremljevalni program.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splash bo ta konec tedna temeljito razživel dogajanje ob Velenjskem jezeru.
Splash Festival

Poletne temperature kličejo po osvežitvi in zabavi. Oboje ob Velenjsko jezero prinaša Splash Festival 2023, ki bo zaživel ta vikend, 24. in 25. junija, ko bodo ob nizu zabavnih, pa tudi humanitarno obarvanih dogodkov oder zavzela nekatera največja glasbena imena v tem delu Evrope. Koncertirali bodo namreč Dubioza kolektiv, Senidah in S.A.R.S, ki se bodo prvič povezali v skupno festivalsko zgodbo na istem odru. 

Frizerji iz vse Slovenije se bodo že četrto leto združili in z brezplačnim striženjem ter urejanjem pričesk zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen.
Splash Festival

Splash prinaša tudi nov mega tobogan, posebej ponosni pa so organizatorji na dobrodelni projekt Odreži drugačnost z olimpijko in aktualno slovensko fatalko Glorijo Kotnik. Projekt, ki ga vodi Marko Hriberšek, se vrača na plažo. Frizerji iz vse Slovenije se bodo že četrto leto združili in z brezplačnim striženjem ter urejanjem pričesk zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen. Polovico zbranih sredstev bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in drugo polovico za Inštitut Zlata Pentljica, ki v sodelovanju dobrodelne ustanove The Little Princess Trust slovenskim otrokom, ki so zboleli za rakom, priskrbi brezplačne lasulje, narejene iz pravih las. Mojstri friziranja so lani na plaži zbrali skoraj 2000 evrov, Mestna občina Velenje (MOV) pa je zbrani znesek podvojila. MOV bo tudi letos podvojila znesek sredstev zbranih za Zvezo prijateljev mladine Velenje.

Splash Festival

Splash je nadgradnja festivala Pljusk, ki je od leta 2017 odpiral poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnost na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti - največjem open air prireditvenem prostoru pri nas. Tako Slovenija dobiva festival z edinstveno zgodbo in plažnim dogajanjem, verjetno pa ne bo odveč omeniti še, da je ob prizorišču tudi avtokamp. 24. in 25. junija bo na festivalu polno aktivnosti in tekmovanj za otroke in odrasle. Letos bo možen tudi spust po stezi - brez skoka. Tako bo "slip'n slide" dosegljiv večjemu številu in mlajšim obiskovalcem. Obvezna oprema za obisk festivala bodo, tudi za boljši spust, letos napihljive blazine najrazličnejših oblik.

Novi megatobogan je manj vratolomen in na voljo za ljudi vseh starosti cel vikend.
Splash Festival

Seznam nastopajočih je več kot obetaven. Mednarodno najuspešnejša bosanska skupina, Dubioza kolektiv, praznuje 20-letnico delovanja, v tem času je posnela 10 albumov, 1 EP in 1 dvojni live LP, s preko 1.000 koncerti pa so obiskali že 42 držav. Pred leti so podrli vse rekorde obiskanosti na EXIT-ovem odru, nastopili pred pol milijona gledalci na poljskem Woodstocku (Pol'and'Rock), navdušili pa tudi razvpite festivale, kot so Glastonbury, Sziget, Roskilde, Lowlands, Pohoda, Lollapalooza, SXSW ... V Sloveniji so nazadnje nastopili jeseni, ko so v Ljubljani skoraj mesec pred nastopom razprodali dvorano za 3000 obiskovalcev.

Senidah ni le prva dama balkanske trap scene, ampak tudi eno njenih največjih imen v regiji sploh.
Splash Festival

Senidah ni le prva dama balkanske trap scene, ampak tudi eno njenih največjih imen sploh. Pevka, ki nas je najprej navdušila kot glas skupine Muff, je v zadnjih letih postala ne le pevska in modna, ampak tudi ikona emancipiranih žensk, katere videi (Mišići. Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza. 100%) so na spletu nabrali že preko milijardo ogledov, njo pa popeljali na koncerte po vsej Evropi. S.A.R.S., srbski prvaki zafrkantske romantike (Lutka, Perspektiva, Buđav lebac). so nazadnje pri nas z Dubiozo igrali pred petimi leti na nepozabnem Soundclashu v razprodanih Stožicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta