Spomin na zvezdo: Bodo v Kamnici postavili kip Simone Weiss?

Denis Živčec Denis Živčec
10.07.2017 12:31

Na Kanarskih otokih nastaja kip, ki bi lahko v bodoče stal v rojstnem kraju legendarne, a žal že pokojne slovenske pevke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Kamnici se že nekaj časa govori, da bi lahko mirno naselje ob Mariboru v bodoče dobilo novo znamenitost. Idilična Kamnica ni le najstarejša vas okoli štajerske prestolnice. Je tudi dom znanega hipodroma in kraj, kjer se nahaja župnijska cerkev, posvečena svetemu Martinu. Tam, pod Urbanom in Hudičevimi skalami, bodo morda v bodoče postavili kip. Spomenik. Verjetno svoji najbolj znani in priljubljeni sokrajanki, ki je decembra 2015, po hudi bolezni, mnogo prezgodaj odšla. Kamnica je rojstni kraj Simone Weiss, pevke, ki je svoj čas kot za stavo polnila največje dvorane po državi in sesuvala rekorde s prodajo plošč.  V svoji karieri je posnela okoli 200 skladb in izdala 20 albumov. Čeprav jo je ljubezen do moža, Gorana Šarca, odpeljala v Ljubljano, je s svojim štajerskim koncem, kjer se je zgodba o "kraljici ljudskih src" začela, ostala povezana vse življenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta