Sportklub ima pravice za prenos pomembnejših športnih tekem po pravilih EU

DR
11.11.2022 18:19

Odločitev neodvisnega luksemburškega medijskega regulatorja (ALIA) potrjuje, da ni pravne podlage za kakršnekoli škodljive ukrepe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

United Media pritrjuje nedavni odločitvi neodvisnega luksemburškega medijskega regulatorja (ALIA), ki jo je ta sprejel v postopku preverjanja domnevnih kršitev pravil v zvezi s pravicami za prenos pomembnejših športnih dogodkov na pobudo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos).

Odločitev neodvisnega luksemburškega medijskega regulatorja namreč potrjuje, da ni pravne podlage za kakršnekoli škodljive ukrepe, kar je stališče, ki ga že ves čas zagovarja tudi United Media, in sicer, da morajo biti vsi ukrepi, ki jih v zvezi s pravicami za prenos pomembnejših športnih dogodkov sprejme Republika Slovenija, utemeljeni na poštenih, razumnih in sorazmernih zahtevah, ter da morajo spoštovati pravni okvir in veljavne postopke prava Evropske unije.

Kot pravijo pri United Media, se veselijo nadaljnjega sodelovanja z vsemi relevantnimi deležniki in upajo, da bo to sodelovanje upoštevalo interes vseh vpletenih. Ob tem pozivajo pristojne slovenske organe, da ravnajo skladno s svojimi pristojnostmi in obravnavajo že večkrat vložene pritožbe v zvezi z očitno koordiniranim zavračanjem sodelovanja večjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev z družbo United Media.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta