Štrekna z novimi označbami

Jasmina Detela Jasmina Detela
19.04.2017 15:57
Kolesarska pot po Mislinjski dolini je ena najbolje infrastrukturno urejenih kolesarskih poti v Sloveniji
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

450 kolesarjev dnevno

Doslej so bile kolesarske poti označene z velikimi modrimi tablami, na katerih je bilo narisano kolo. "Bolj so bile namenjene obveščanju voznikov motornih vozil, kolesarjem pa niso bile posebno v pomoč," pove Peter Zajc iz Regionalne razvojne agencije (RRA) Koroška, kjer so več let opozarjali državo, da je treba oblikovati kažipote za usmerjanje kolesarjev.

Drago Bregar
Jernej Kovač Myint:
Andreja Časa

Proti Velenju za cenejše rešitve

Občina Dravograd je v prejšnji finančni perspektivi iz evropskega sklada za regionalni razvoj pridobila 1,2 milijona evrov za ureditev kolesarskih povezav. S tem denarjem so med drugim prenovili nekdanji most čez Dravo. "Zelo zadovoljna sem, da nam je uspelo zgraditi toliko povezav, še posebno ker je v novi perspektivi tega denarja manj oziroma ga za tovrstne projekte skorajda ni. Kljub temu načrtujemo nadaljevanje te poti, že letos bi radi začeli gradnjo kolesarske povezave od Otiškega Vrha do Kovtrovega mosta in potem nadaljevali do mostu čez reko Dravo," pojasnjuje dravograjska županja

Marijana Cigala. Prizadevajo si tudi za nadaljevanje izgradnje površin Dravske kolesarske poti (od Dravograda proti Trbonjam).

Bojan Borovnik
Uroša Rozmana
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta