Uriniranje v morje je lahko nevarno, v tem turističnem kraju so za tovrstno početje zdaj predpisali visoke kazni

A.L.
03.08.2022 10:29

V poletnem času postane aktualna tudi tema uriniranja v morje. Je to lahko škodljivo? In ali je sploh dovoljeno?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Situacija, ko morajo ljudje na plaži na stranišče, a tega ni v bližini, ni tako redka. Uriniranje v morju morda vseeno ni najboljša ideja. Obstaja namreč možnost za okužbo sečil, saj bakterije, ki jih odplaknete z urinom, ostanejo v mokrih kopalkah tudi več ur in posledično privedejo do okužbe. Zato ni odveč nasvet, da se po prihodu iz vode stuširate in preoblečete.

Neprijetno je lahko tudi, v kolikor malo potrebo ljudje opravljajo v plitki vodi, kjer je veliko kopalcev. Urin lahko povzroči kožne težave, kot so srbečica ali razne alergijske reakcije.

Težava pa ni le zdravje, temveč tudi okolje. Urin vsebuje elemente, ki lahko negativno vplivajo na korale. Težava, jasno, ne nastane zaradi enega človeka, pač pa zaradi večje količine človeških odpadkov, ki se izločajo v ocean.

V španskem mestu Vigo so šli celo korak dlje in uriniranje na neprimernih mestih, mednje sodi tudi morje, celo prepovedali. Tamkajšnji mestni svetniki so ogorčeni nad uriniranjem na plaži, po pesku ali celo v morju, zato za vse, ki to počnejo, sledi kazen 750 evrov. Izgovor, da na plaži ni sanitarij, ne bo sprejet, saj bodo postavljeni na vsako mestno plažo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta