V pričakovanju novih Michelinovih zvezdic

Zora Štok
08.09.2022 10:37

Danes bo znano, koliko slovenskih restavracij in chefov bo prejelo prestižno kulinarično priznanje, Michelinove zvezdice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo Ana Roš spet med najboljšimi? 
Gourmet Cup Ljubljana

Danes ob 13. uri se bo začelo zadnje dejanje ocenjevanja slovenskih kulinaričnih dosežkov na najvišji ravni, podelitev Michelinovih zvezdic za leto 2022. Znano bo torej, kako so odločali strogi inšpektorji oziroma ocenjevalci slovenskih vrhunskih restavracij in chefov, ki ustvarjajo kulinarične kreacije. Koliko zvezdic in kateri chefi jih bodo prejeli, je vprašanje, na katerega bo odgovor znan kmalu po 13. uri, ko bo slovesna razglasitev v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Dve leti zapored je dve zvezdici dobila Ana Roš oziroma njena Hiša Franko. Po eno zvezdico so dve leti zapored prejeli tudi Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu oziroma dvorec Zemono), Gregor Denk (Hiša Denk iz Zgornje Kungote), Uroš Fakuč (Dam, Nova Gorica), Jorg Zupan (Atelje Ljubljana) in Vila Podvin, v kateri je ustvarjal Uroš Štefelin. Lani je prvo zvezdico prejel še Luka Košir za svoje kulinarično ustvarjanje v gostilni Grič.

Ob vprašanju, kdo bo ohranil zvezdice, morda dobil kakšno dodatno ali pa jo celo izgubil, česar si seveda nihče ne želi, je znano le to, da za leto 2022 na seznamu ni več Vile Podvin. Uroš Štefelin je zaradi nesoglasij z lastnikom namreč začel ustvarjati pod drugo streho v Radovljici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta