Večerov izlet: Ujemite z nami najlepši pogled na Veliki Klek

Večer Večer
30.05.2023 06:00

Avgustovski Večerov izlet nas bo vodil po najlepših cestah čez alpske prelaze, do bučečih slapov in dih jemajočih razgledov na mogočne vršace

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogled na kraj Zell am See ob jezeru Zell 
Shutterstock

V poletni vročini se radi umaknemo nekam, kjer so temperature prijetnejše in lažje zadihamo. In kje bi lažje dihali kot v Alpah, v neokrnjeni naravi in z razgledom na najlepše vrhove in jezera daleč naokoli? Gorska veriga, ki se od svojega vzhodnega konca v Sloveniji razteza čez Avstrijo, Italijo, Švico, Nemčijo, Lihtenštajn in Francijo, pokriva ozemlje v velikosti približno 300.000 km2. In če je dolgo veljalo, da so Alpe turistom zanimive le pozimi, ko je na njihovih pobočjih mogoče smučati, to še zdaleč ne drži več. Slikovite ceste čez gorske prelaze, kristalno čista jezera in modrozelene reke, bučeči slapovi in žuboreči potočki, možnosti za pohodništvo, alpinizem, gorsko kolesarjenje in številne druge športe, avtohtona kulinarika ter uživanje v miru in tišini so glavni razlogi, zakaj so Alpe obiskovalcem zanimive v vseh letnih časih.

Na tokratnem izletu si bomo ogledali nekaj najlepših predelov Vzhodnih Alp na območju zahodne Avstrije in Južne Tirolske. Popeljali se bomo po gorski cesti Großglockner, ki že 90 let velja za eno največjih turističnih znamenitosti Avstrije. Na njej se umetnost gradnje zahtevnih objektov povezuje z doživetjem narave v naravnem parku Visoke Ture, največjem območju zavarovane narave v Alpah. V drugem delu poti, na Južnem Tirolskem, pa nas bo poleg alpske klime že grelo tudi mediteransko sonce, pod katerim med drugim dozoreva grozdje v Meranu. Ste vedeli, da je po tem kraju poimenovano vinogradniško posestvo na zahodnem obrobju Maribora?

Če vas zanima, kaj še povezuje Štajersko in Južno Tirolsko, se nam pridružite na nepozabnem krožnem izletu z bogatim programom, v katerem pa bo kljub temu dovolj časa za počitek in uživanje.

REZERVIRAJTE ZDAJ

Program potovanja

1. dan, 24. avgust: Slovenija–gorska cesta Großglockner–Salzburško

večerja, nočitev

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali proti Avstriji, mimo Spittala, ob reki Möll do vasice Heiligenblut, ki nas bo že od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Ena najspektakularnejših cest nas bo vodila proti najvišji avstrijski gori – Großglocknerju. Na gorski cesti bomo oponašali svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3798 m. n. m.) in ledenik Pasterze/Pastirica. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweißspitze in nadaljevali pot po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Vzeli si bomo nekaj časa za sprehod ob jezeru in nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve.

Gorska cesta Großglockner

2. dan, 25. avgust: Krimml-Brixen-Bolzano

zajtrk večerja, nočitev

Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod Krimmlske slapove. Z višino do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar dvanajst ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti Južni Tirolski v Italiji. Mesto Bressanone/Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med njimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. Proti večeru bomo že v Bolzanu/Boznu, kjer bomo izkoristili hotel v središču mesta in se po večerji še malo sprehodili in preverili petkov večerni utrip.

Krimmlski slapovi
Shutterstock

3. dan, 26. avgust: Merano-Bolzano

zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano/Meran in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in z doplačilom si bomo ogledali grad Trautmannsdorff, ki ga obdaja izjemen botanični vrt. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo proti Bolzanu in v "vrt Evrope", kjer je približno 17.000 hektarjev sadovnjakov. Bolzano je mesto, ki je svoj čas pripadalo tridentinskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Ima tudi najslavnejšega prebivalca, najstarejše mumificirano truplo v Evropi, Ötzija, ki ponuja izjemno predstavitev življenja pred skoraj 5500 leti. Dovolj časa bo tudi za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Ker bo hotel v centru mesta, bomo res spoznali, kako Bolzano živi ob koncu poletja v vroči sobotni noči.

Vinogradi v Meranu na Južnem Tirolskem

4. dan, 27. avgust: Trento-Slovenija

zajtrk

Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venčeslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano. Preden se bomo popoldan odpravili proti domu, bomo izkoristili čas tudi za individualno kosilo. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Grad v Trentu
Shutterstock

Cena: 559 €

 

Aktualna cena (pri najmanj 40 potnikih): 459 €

Cena vključuje

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 3x polpenzion v dvoposteljnih sobah v predvidenih hotelih: 1x Landhotel Kaserer ***, 2x Stadthotel Citta ****, oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento), plačilo za gorsko cesto Grossglockner, slapove Krimml, vstopnino v arheološki muzej z Ötzijem, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačilo za manjšo skupino:

• pri udeležbi 32-39 oseb +30 €

• pri udeležbi 24-31 oseb +60 €

Pogled na Großglockner z razgledne ploščadi Franca Jožefa, v ozadju ledenik Pasterze/Pastirica

• najmanjše število potnikov: 24

• doplačilo za enoposteljno sobo: 90 €

• vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih

• obvezno doplačilo: turistična pristojbina 12 €

 

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

REZERVIRAJTE ZDAJ
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta