Veliki apetiti: Maraaya in BQL so se scufali v studiu

Denis Živčec Denis Živčec
09.06.2017 11:31
O tem, kako se je več glasbenikov greblo za isti komad in kako je Marjetka med snemanjem zvenela "kot kmečka Zagorka".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Raay
Marjetka
"Pesem je začela nastajati lani, poleti, ko smo začeli sodelovati z BQL. Že ko smo se dobili v studiu in je Anej odpel moški del pesmi, sta fanta dejala 'Kaj pa, če bi kar midva imela ta komad?'. Tako smo se zanjo malce scufali,"
"Gre za eno od skladb, ki sva jih pripravljala z Raayem, z mislijo pri cilju, širšem od Slovenije. A midva sva skromna in vedno štartava od tukaj, nato pa počakava, kaj se bo zgodilo,"
"Najbolj smo se zabavali med snemanjem hrvaške verzije. Sprva smo, bolj za šalo kot zares, poskusili, kako bi skladba zvenela v hrvaščini, in ugotovili, da zveni precej boljše kot v slovenščini. Ko je Marjetka posnela prvi demo in nato še Anej, smo hitro ugotovili, kje je karakter glasu. Prvi Marjetkin posnetek v hrvaščini smo v poslušanje ponudili Krešu, našemu kolegu iz Raay Music, ki je ugotovil, da v prvi izgovorjavi Marjetka zveni kot, citiram, kmečka Zagorka. Zato smo morali snemanje ponoviti, tokrat ob prisotnosti pravega Hrvata. Naš fokus sicer ostaja angleščina, a smo počaščeni, da so nas s tem komadom Hrvati sprejeli na festival CMC v Vodicah, kjer bova nastopila to soboto,"
"Po uspehu s Here for You in evrovizijski eksploziji sva bila drug drugega glasbeno sita. Potrebovala sva nekaj časa, da sva spet začela uživati. Ko sva našla nov izraz, novo noto, sva zadnje mesece preživela v studiu in se zdaj navdušeno pripravljava z novimi komadi. Na izid It's Complicated sva čakala kot otročka,"
Niko Zorjan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta