"Videlo se je, da lastnik ne obvlada svojega psa"

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
17.08.2016 20:07
Tokrat jo je skupila 20-letna Mariborčanka, ko je skušala zaščititi svojega psa; napadel jo je šolan pes, ki je napadel prvič, njegov lastnik dogodek obžaluje
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Le teden za tem, ko je na policijski postaji Maribor II psica pasme staffordshirski bulterier ugriznila policista, se je podoben dogodek z isto pasmo zgodil tudi v Ulici Pohorskega bataljona, kjer jo je skupila 20-letna Mariborčanka. Sprehajala je psa, skozi odprto ograjo ene od hiš pa se je pripodil bulterier in napadel njenega mešanca srednje rasti, ki ga je vodila na povodcu.

Ugriz dobila med ravsanjem psov

"Hotela sem ju ločiti in rešiti svojega psa, pri tem pa me je drug pes ugriznil," je o predvčerajšnjem dogodku pripovedovala pretresena sogovornica, ki ne želi biti imenovana. Medtem ko je njen pes odnesel celo kožo, je bila sama včeraj še vedno v bolnišnici zaradi odprtega zloma prsta; pravi, da jo je dogodek zelo prestrašil. Razburjena je še zaradi reakcije lastnika psa napadalca, ki da ni takoj posredoval pri ravsanju, pač pa šele čez nekaj časa, ko je bila sama že poškodovana.

"To je dobro bitje"

Da to ne drži, je včeraj protestiral lastnik psa (njegovo ime prav tako hranimo v uredništvu). "Prinesel sem ji brisačo, ponudil vodo in jo vprašal, ali naj jo peljem v bolnišnico. Rekla je, da bo poklicala očeta," je pojasnil in še poudaril, da je ob napadu psa takoj posredoval. Povedal je še, da ne zanika odgovornosti: "Ni bilo namerno, dogodek obžalujem, vendar moj pes ni napadalen do ljudi, je šolan, cepljen in zdrav. To je dobro bitje in z njim do sedaj ni bilo nobenih problemov," je povedal in večkrat poudaril, da sam ni videl, da bi njegov pes dekle ugriznil.

Miran Šadl

Preko 2000 nevarnih psov

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta