(VIDEO) 48-letnica se je izgubila in pet dni preživela v divjini, policija je sedaj razkrila, kako je preživela

A.L.
08.05.2023 13:26

"Mislila sem, da bom tam umrla. Moje celotno telo se je v petek ugasnilo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

48-letna Lillian Ip se je prejšnjo nedeljo odpravila na krajši izlet. Potovala je skozi gozd v zvezni državi Victoria, nekje je napačno zavila in tako obtičala sredi ničesar. Njeno vozilo je obstalo v blatu, sama pa ni vedela, kje se nehaja. V vozilu je imela zgolj steklenico vina, ki jo je nameravala dati mami. Niti predstavljala si ni, da jo bo ta steklenica na koncu rešila.

Policisti so jo našli po petih dneh, prva stvar, ki ji je ob najdbi prišla na misel, pa je bila: "Voda in cigaret." Slednjega ji je priskrbela policistka. "Mislila sem, da bom tam umrla. Moje celotno telo se je v petek ugasnilo," je povedala in dodala, da je bila pripravljena obupati. Napisala je tudi pismo svoji družini, v katerem je med drugim zapisala, da jih ima rada.

Kot poročajo tuji mediji, je bila Lillian Ip 60 kilometrov oddaljena od najbližjega mesta. Ker ima težave s hojo, je raje ostala v bližini svojega vozila. S seboj je poleg vina imela še nekaj prigrizkov in lizik.

"Edina tekočina, ki jo je imela Lillian, ki ne pije alkohola, je bila steklenica vina, ki jo je kupila kot darilo za svojo mamo," je povedal narednik policijske postaje Wodonga Martin Torpey. "Ohranila je dovolj zbranosti, da je ostala pri avtomobilu in ni odtavala globlje v  gozd, kar je pomagalo policiji, da jo je našla," je dodal.

Ip so odpeljali v bolnišnico, kjer so jo zdravili zaradi dehidracije, nato pa so jo prepustili v domačo oskrbo v Melbournu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta