(VIDEO) Američanko v Dubrovniku presenetilo, kar je videla na plaži: Imam vprašanje za Hrvate ...

ZaB
21.08.2023 10:58

Družina s Floride je na Hrvaškem marsikaj doživela prvič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Pred kratkim smo šli na plažo in neka družina, ki je sploh ne poznamo, je sedela čisto blizu nas. Njihove glave so bile dobesedno na naših," se je na TikToku pošalila Američanka, ki se je z družino preselila v Dubrovnik.

@cardonas2croatia Coming to Croatia #croatia #europe #zagreb #dubrovnik #balkan #mediterranean #župadubrovačka #expat ♬ Indiana Jones (Main Theme) - The Movie Soundtrack Experts

No, bolj kot za šalo je šlo za soočenje z različnimi življenjskimi navadami. "Moje vprašanje za Hrvate je: sedite vi naravno tako skupaj? Američani v Evropi, se tudi vi počutite, da je vaš prostor ogrožen," je delila svoje občutke. Pravi, da se ljudje na Floridi obnašajo drugače, je pa našla tudi morebitni razlog, namreč to, da so floridske plaže precej prostornejše. Po drugi strani pa jo je ravnanje na plaži ganilo: kako je ena družina drugo z malim otrokom takoj povabila, naj pridejo do njih, ker je tam več sence.

"Mislim, da je bilo to zelo ljubeznivo," je komentirala, nato pa sledilce vprašala, kakšno je njihovo mnenje. "Mi se ne bojimo drug drugega"; "Poleti so plaže preprosto prepolne"; "Niso Hrvati zasedli vsega prostora, temveč turisti"; "Mi se kopamo na skritih plažah"; "Ljudje pazijo drug na drugega in na svoje stvari," to je del komentarjev, ki jih je dobila.       

Medtem pa je njenega soproga, tiktokerja Car2Cro, navdušila postavnost Hrvatov. "Prvič, vsi so visoki. Drugič, vsi prekrasno izgledajo. Preprosto prelepi ljudje so. In tretjič, vsi se dobro oblačijo. Vsakič ko grem do trgovine, se mi zdi, kot da sem na modni reviji," je polaskal Dubrovčanom, piše Index.hr.   

@cardonas2croatia #croatia #dubrovnik #župadubrovačka #expat #europe #balkan #mediterranean #zagreb ♬ original sound - Car2Cro
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta