(VIDEO) Božiček je staknil aids: 10 pesmi, ki kalijo božični duh

D.Ži
22.12.2017 05:18

Praznične popevke, ki jih morda ne boste hoteli slišati nikoli več ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

10. Septični božič
{embed_youtube}https://youtu.be/XU8IQqcq270{/embed_youtube}
Je možno praznično vzdušje še bolj uničiti kot s pesmijo o Božičku, ki je staknil aids? Neskončno neduhovita skladba, katere prvotni namen je bil osveščanje mladih pred nevarnostjo nezaščitenih spolnih odnosov, je delo izvajalca z imenom Tim Tiny. Ena tistih prazničnih pesmi po katerih se prileže dolga prha, razkužilo in resen razmislek o lastnem okusu. 
9. Družinsko nasilje ob smrečici
{embed_youtube}https://youtu.be/0CULSzUAcJI{/embed_youtube}
Kar stisne te v prsih, ko poslušaša besedilo te pretresljivo družbenokritične popevke, v kateri se pevec Alan Jackson postavi v vlogo otroka, ki prosti očeta naj se na božični večer ne napije. "Nočem videti mame, kako joče," je naslednji verz.
8. Diskriminatorni Božiček
{embed_youtube}https://youtu.be/U_Q2cXLhHhU{/embed_youtube}
Ker kombinacija božiča in jeznega rapa že ni dovolj mučna sama po sebi. Zato se je nekomu očitno zdelo neobhodno potrebno ustvariti skladbo o tem, kako Božiček ne mara revnih otrok. "Če nimaš denarja, ne bo prišel," se glasi refren. Najhuje je, da ta glasbeni zmazek vsebuje grenko kapljico resnice.
7. Pozabljeni deček
{embed_youtube}https://youtu.be/JgCNbfbQltQ{/embed_youtube}
Že Nat King Cole je dobro vedel, kako v prešerno božično vzdušje vnesti sociorealizem. Če se slučajno pod svojo omelo počutite preveč veselo, vas bo Nat v samo treh minutah s skladbo "Deček, na katerega je Božiček pozabil" napolnil s slabo vestjo in težko opisljivim občutkom žalosti. Pesem, med drugim, govori tudi dečku, ki nima očeta.
6. Tragedija z jelenom
{embed_youtube}https://youtu.be/MgIwLeASnkw{/embed_youtube}
Poskočna kantri popevka o tem, kako je babico podrl božičkov jelen. "Spila je preveč jajčnega likerja. Prosili smo jo, naj ne gre. A je pozabila na zadravila in padla naravnost v sneg. Ko smo jo našli na božično jutro, je na čelu imela odtise kopit...". Nekako tako bi lahko prevedli glavno sporočilo te čudaške praznične skladbe, ki jo pojeta Elmo in Patsy.
5. Božič z Bieberjem
{embed_youtube}https://youtu.be/LUjn3RpkcKY{/embed_youtube}
Tisto leto je zajelo tudi Justina Bieberja. Posladkana popevka o beli omeli in njegovi božični osamljenosti nas vsako sekundo spomni na to, kako nezahteven je med brskanjem po youtubu naš glasbeni okus.
4. Božična travestija
{embed_youtube}https://youtu.be/r9URPvejWHk{/embed_youtube}
Bob Rivers je priredil zimzeleno praznično popevko "Winter Wonderlands" tako, da njegova različica poje o tem, kako se za ženinim hrbtom oblači v njene svilene spodnjice. In še kaj. Včasih tudi v družbi porednega sodelavca iz pisarne s katerim se skupaj oblačita in ličita kot Madonna.
3. Kepa v glavo
{embed_youtube}https://youtu.be/W24uW5b1bbY{/embed_youtube}
Nepozaben praznični zimzelenček iz domačih logov. Klena štajerščina in zagatne rime. Človek ob tej pesmi samo čaka, da mu iz drugega konca okrepčevalnice prileti stol ali "krigl" v glavo.
2. Rumeni sneg
{embed_youtube}https://youtu.be/TLIppgE45wM{/embed_youtube}
Frank Zappa se v življenju očitno ni veliko naučil, a ena od ključnih reči, ki se jih vendarle je, je spoznanje, da človek nikoli ne sme jesti rumenega snega. Iz vseh očitnih razlogov.
1. Namišljeno božično posilstvo
{embed_youtube}https://youtu.be/ZThrYCy9Zzo{/embed_youtube}
Jackie Beat je zanosila. Pa ji ni všeč. Zoprna zadeva, glede na to, da gre za transvestita. Zato se je odločila krivdo za nezakonsko spočetje zvaliti na nedolžnega Božička.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta