(VIDEO) Kosmato veselje: Bilbi dobila kar sedem psov

Denis Živčec Denis Živčec
03.10.2017 10:29

Bilbi želi z novim spotom pomagati zapuščenim psom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Simpatičen je nov projekt, ki si ga je zastavila Bilbi, priljubljena glasbenica. Odločila se je na pomoč priskočiti kosmatincem, ki iščejo novega lastnika. Te dni se pri njej vse vrti okoli novega singla Shanti Shanti, tretjega iz albuma Šibke točke, ki bo v kratkem dobil tudi spot. Bilbi si je zaželela, da bi v njem nastopilo nekaj zapuščenih psov, ki bi jim tako olajšala pot do posvojitve.

{embed_youtube}https://youtu.be/EIwKND96yHg{/embed_youtube}

"Skladba govori o fantu, ki je odgovore odšel iskat v oddaljeno in eksotično Indijo. Domov se je seveda vrnil razsvetljen, drugačen in poln odgovorov … Na prvi kavi sva nato ugotovila, da so nekatera vprašanja še zmeraj odprta," pravi Bilbi, ki jo je ta glasbeni izlet v Indijo pripeljal do hindujskega praznika psov, ki ga v Nepalu in v severni Indiji praznujejo v okviru praznika Kukur Tihar, ki je ekvivalenten največjemu indijskemu prazniku zmage dobrega nad zlim, Diwali. Na drugi dan tega praznika se poklonijo vsem psom, tudi tistim na ulici, s posebnim obredom in darovanjem hrane. Po njihovem verovanju namreč
pes straži na vratih v onstranstvo. Predvsem pa se psu poklonijo v zahvalo kot zvestemu prijatelju, spremljevalcu in pridnemu sodelavcu. Pasji praznik je 20. oktobra.

Promo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta