(VIDEO) Odpotovali na otok, kamor radi zahajajo tudi Slovenci, in v restavraciji dobili račun za 598 evrov

A.L.
02.06.2022 13:38

"Ta lokal je treba zapreti," so prepričani turisti, ki so že obiskali restavracijo na priljubljenem grškem otoku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tuji mediji so se razpisali o zgodbi, ki prihaja z grškega MikonosaBrenda Moulton in njena 19-letna hči Kaylea sta si privoščili oddih na priljubljenem otoku, od tam pa odšli precej razočarani. Američanki sta dan nameravali preživeti na plaži, a ju je osebje restavracije DK Oyster prisililo k naročilu hrane, ker naj bi počivali na njihovih ležalnikih. Ženski sta pristali na naročilo in si izbrali dve porciji rakovic in dva koktejla. Račun, ki je nemudoma zaokrožil po družbenih omrežjih, pa 598,92 evra.

Pregovarjanje z osebjem in pojasnjevanje, da dva koktejla in nekaj rakcev niso vredni toliko, je bilo zaman. Neuspešne so bile tudi grožnje s policijo, v restavraciji so jima rekli, naj jih poskusita poklicati, a ju bodo aretirali, kar bi pomenilo, da ne bi smeli iz države.

Brenda Moulton je kasneje turiste opozarjala, naj nikar ne vstopajo v restavracijo, a jo je prekinil lastnik in začel nanjo vpiti. Kljub temu je zgodba ogorčenih Američank dosegla dovolj širok ljudi, da so se javili tudi tisti, ki so v restavraciji doživeli podobno izkušnjo. V le nekaj dneh so restavraciji znižali oceno na Trip Advisorju na 2,5, najslabšo oceno ji je dalo kar 500 ljudi.

"Njihovi natakarji so nas prepričevali, naj večerjamo pri njih. Hrano smo morali izbrati z menija, ki ni imel cene. Če skrajšam, je naša šestčlanska družina porabila za en obrok toliko, kot za pet nočitev v hotelu," je zapisal ogorčeni turist. Drugi je zapisal, da je ta restavracija naravnost grozna. "Praktično so nas okradli in potem celo grozili, da bodo poklicali policijo, ki je očitno na njihovi plačilni listi. Ta lokal je treba zapreti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta