(VIDEO) Perpetuum Jazzile v bitki za grammyja

D.Ži
25.10.2017 10:12

Akademija Grammy bo nominirance v 84 kategorijah objavila konec novembra, o njihovi usodi pa odloča okoli 10 tisoč glasbenih strokovnjakov in članov Akademije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Perpetuum Jazzile segajo po zvezdah.
Večer

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile, ki se v teh dneh intenzivno pripravlja na veliki novembrski šov Le Spectacle, je v tekmi za letošnje nominacije prestižnih glasbenih nagrad Grammy. Skupina, ki zadnjih 15 let poleg domačih osvaja tudi tuje odre, se za nominacijo poteguje v štirih kategorijah, in sicer: skladba leta, najboljša izvedba med pop skupinami, najboljši a cappella aranžma in najboljša zborovska izvedba. Vsa dela, ki se potegujejo za letošnje grammyjevske nominacije, so bila objavljena na albumu B Side/BOTH SIDES, ki je izšel konec preteklega leta. Akademija Grammy bo nominirance v 84 kategorijah objavila konec novembra, o njihovi usodi pa odloča okoli 10 tisoč glasbenih strokovnjakov in članov Akademije.

"Veseli in počaščeni smo, da imamo možnost sodelovati v tekmi za tako prestižne glasbene nagrade in dobiti možnost, da naše delo slišijo svetovno priznani glasbeni ustvarjalci. Že vstop v tekmo za nominacijo je za nas velika zmaga, ki predstavlja dodatno motivacijo za prihajajoče projekte in nastope, na čelu s prihajajočim velikim šovom Le Spectacle, ki se bo odvil 25. novembra 2017 v ljubljanski Hali Tivoli," sporočajo iz Perpetuum Jazzile.
{embed_youtube}https://youtu.be/CoUaj1Z-l6A{/embed_youtube}
Do prejema prestižne nagrade Grammy morajo izvajalci uspešno prestati tri kroge odločanja. V prvem krogu člani akademije glasujejo v posameznih kategorijah. Vsak član dobi na voljo glasovanje v vnaprej določenih kategorijah, od "popularnosti" kategorije pa je odvisno, koliko del se v prvem krogu poteguje za nominacije. Prvi krog se odvija prav v teh dneh. Skladbe in ustvarjalci, ki se uvrstijo v naslednji krog, se nato potegujejo za končne nominacije, ki bodo letos javnosti predstavljene 28. novembra 2017. Temu sledi glavno glasovanje in določitev nagrajencev, imena zmagovalcev pa vse do gala podelitve nagrad, ki bo prihodnje leto v New Yorku, ostajajo dobro varovana skrivnost.

Eden od članov Akademije je tudi dolgoletni poslovni partner skupine Perpetuum Jazzile ter nekdanji direktor glasbenih založb DreamWorks in Capital Records Wayne Halper. Prav on je odgovoren za to, da se priljubljena skupina poteguje za Grammy nominacijo. "Vstop Perpetuum Jazzile v proces izbora za grammyjevsko nominacijo je sam po sebi uspeh. Skupina je s svojim delom in objavljenimi deli vstopila v krog tistih glasbenikov, ki se lahko potegujejo za nominacije v kar štirih kategorijah. V vsaki od teh kategorij se za končno nominacijo in zmago letos poteguje od 150 do kar 1.500 glasbenih del," pravi Halper.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta