(VIDEO) Premetavalo jih je na vse strani: V Novem Vinodolskem domačini reševali madžarske turiste na blazinah

M.R.
29.08.2023 09:25

Štirje domačini so v Novem Vinodolskem reševali madžarske turiste, ki jih je jugo ujel na otočku San Marino. Neprevidni Madžari so se namreč navkljub slabi napovedi in opozorilom z napihljivimi blazinami odpravili na otok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otoček San Marino pri Novem Vinodolskem.
Profimedia

Ko so se želeli vrniti, to ni bilo več mogoče. Dva zaposlena v charterskem podjetju Smart Sail, domačin in uslužbenec luške kapitanije v Novem Vinodolskem so jim prihiteli na pomoč in jih preplašene pripeljali na varno. Spletni portal Tunera.info poroča, da bi verjetno Madžari na otočku lahko počakali, da se vremenske razmere umirijo, a je bila z njimi tudi gospa, ki je morala vzeti zdravila. 

"S plaže so nas poklicali na pomoč. Madžari so krenili proti kopnemu, a niso imeli možnosti. Morje jih je premetavalo na vse strani," je povedal Luka Obradović, ki je skupaj s kolegam Andyjem Vukelićem že pred nekaj dnevi gasil požar na plovilu v lokalni luki.

Spletni portal Morski.hr še poroča, da je posadka, ki je reševala Madžare, že večkrat sodelovala v reševalnih akcijah na morju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta