(VIDEO) Razkrivamo: To si o Prokletih vijolicah skupine Mi2 misli Bilbi

Denis Živčec Denis Živčec
24.09.2017 15:49

Skladba Hvala za vijolice je dobila moški odgovor. Proklete vijolice skupine Mi2 so uspešnica, ampak ... so Bilbi sploh všeč?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ramaida Osim

Sto na uro te dni po slovenskih lestvicah in radijskih postajah lomasti nova uspešnica skupine Mi2 - Proklete vijolice. Znanilke pomladi so na dobri poti, da postanejo pesem, po kateri si bomo zapomnili jesen 2017.  In, da ... Njihova zgodba zveni nekam znano. Jasno, vijolice so neločljivo povezane z Bilbi, ki se je pred leti na glasbeno sceno izstrelila s skladbo Hvala za vijolice, ki je medtem postala že pravi zimzelenček.

Bilbi se doslej na novo skladbo Mi2 ni odzvala in nekateri so se že spraševali, ali ji je pesem, ki se očitno nanaša na njen komad, sploh všeč. No ... Ji je. Simpatična Bilbi, s pravim imenom Maja Pihler, nam je razkrila, da so fantje, preden so spesnili svoj moški odgovor na Hvala za vijolice, "vprašali za žegen".

{embed_youtube}https://youtu.be/1kDnSZ1eQso{/embed_youtube}

Kako pa ocenjuje novo pesem? "Na temo Proklete vijolice skupine Mi2 bom morala komentirati najprej kot Maja in nato kot Bilbi. Menim, da je v teh nekaj letih, odkar so Vijolice prvič zacvetele po radijskih valovih, bilo kar nekaj bolj ali manj posrečenih odgovorov na to skladbo. Skupina Mi2 je nadaljevala s humorjem v besedilu in zato menim, da je njihova skladba edini pravi odgovor na moje Vijolice. Skupina Mi2 je pač zakon. Na slovenski glasbeni sceni vsekakor primanjkuje inteligentnega humorja in Mi2 v tem kraljujejo," pravi priljubljena pevka.

In dodaja: "Skladba je fenomenalna, mislim, da so z njo Vijolice končno postale tudi “kul” glede na to, da so inspirirale takšno kul skupino, kot so Mi2. Kot Bilibi pa bom komentirala takole: Glede na to, da me je moška čustvena vijolična izpoved tako ganila, mi res ne preostane drugega, kot da se za nekaj časa zatečem v indijski ašram, premislim o vsem, kar sem do sedaj ušpičila in se malce pokesam. Zato na radijske valove pošiljam odgovor v obliki skladbe “Shanti shanti”. Namaste!"

In Shanti shanti zveni tako ...
{embed_youtube}https://youtu.be/EIwKND96yHg{/embed_youtube}

Novi Bilbi single Shanti shanti je tretji zapored iz novega albuma Šibke točke, ki je izšel v mesecu aprilu pri založbi Pivec. Besedilo in glasbo sta napisala Bilbi in Gregor Stermecki, glasbena priredba in produkcija sta delo kitarista in producenta Petra Dekleve. "Skladba govori o fantu, ki je odgovore odšel iskat v oddaljeno in eksotično Indijo. Domov se je seveda vrnil razsvetljen, drugačen in poln odgovorov … Na prvi kavi sva nato ugotovila, da so nekatera vprašanja še zmeraj odprta."

Ramaida Osim
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta