(VIDEO) Škrta pomorca na Silbi nista plačala priveza: "Za njih je na Hrvaškem vse drago"

M.R.
16.08.2023 12:19

V zalivu Sveti Ante na hrvaškem otoku Silba se navadno pomorci privežejo za boje, nista pa tega storila Poljaka, poroča hrvaški spletni portal Morski.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža na Silbi
Profimedia

Portalu je namreč posnetek poslala bralka, ki je hkrati tudi komentirala dogajanje. A je pri tem storila eno napako, razglasila ju je za Italijana, čeprav imata oba čolna vidno zastavo Poljske.

"Prišla sta v plitvino, ne da bi karkoli plačala. Tudi sicer je za njih na Hrvaškem vse drago. Nižje v zalivu so boje, za katere je treba plačati, plačali smo jih tudi sami. Mi namreč imamo denar. Oni pa denarja nimajo in se morajo zato zasidrati v plitvini in vsem ostalim kopalcem zasesti prostor, zato da bo za njih brezplačno. Toliko o tem, koliko je za njih na Hrvaškem strašno drago," je povedala na posnetku in odzdravila v italijanskem jeziku.

Oglasil se je tudi Večerov bralec, ki nam je sporočil naslednje: "Glede plačila priveza na bojo je tako: čez dan je brezplačno, popoldne okoli 18. ure pa pride nekdo s Silbe z majhnim čolničkom prijazno vprašat, če boste tam prenočili, kar je pa plačljivo. Preizkušeno večkrat! Tako menim, da tudi avtorica posnetka ne pozna situacije."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta