(VIDEO) Tragedija na safariju: Slon napadel skupino turistov, ena oseba umrla

A.L.
04.04.2024 10:13

Hudo poškodovano turistko so prepeljali v zasebno zdravstveno ustanovo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli 9.30 po lokalnem času je njihovo vozilo nepričakovano napadel slon.
Profimedia

Na safariju v Zambiji se je zgodila tragedija. Slon je ubil 80-letno ameriško turistko v nacionalnem parku Kafue, še ena ženska je bila v napadu hudo poškodovana. Sedemčlanska skupina, ki jo je sestavljalo šest turistov in vodič, se je v soboto odpravila na safari iz kampa Lufupa.

Okoli 9.30 po lokalnem času je njihovo vozilo nepričakovano napadel slon. Kmalu po dogodku so se pojavili posnetki, ki prikazujejo paniko, ki je zajela vse udeležene. S posnetka je razvidno, kako se je vozilo s turisti nenadoma ustavilo, nato se jim je začel približevati slon. Med napadom je bilo slišati kričanje ljudi, slon pa je med napadom vozilo prevrnil.

Hudo poškodovano turistko so prepeljali v zasebno zdravstveno ustanovo, preostalim turistom pa so nudili pomoč zaradi lažjih poškodb, piše Sky News.

"To je tragičen dogodek, ob katerem izrekamo globoko sožalje družini umrle turistke. Prav tako želimo izraziti podporo vsem drugim turistom in vodiču, ki so bili vpleteni v ta dogodek," je dejal Keith Vincent, izvršni direktor Wildernessa, podjetja za safari.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta