Z otrokom na izlet: Kamorkoli, samo da je zabavno

Ba. V.
11.05.2023 06:00

Poiskali smo nekaj zanimivih otroških igrišč po Sloveniji, na katerih lahko malčki pri igri, dričanju, plezanju in guganju brez težav preživijo tudi uro ali dve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arboretum Volčji Potok 
Arhiv Arboretuma

Pri nas so možnosti za enodnevni izlet z otrokom zelo raznovrstne, izbira je odvisna od starosti otroka, časa, ki ga imamo na voljo, interesov (predvsem staršev) in še česa. Majhnim otrokom pravzaprav ni zelo pomembno, kam jih peljemo, če se bodo le lahko na izletu tudi igrali in družili s starši ali vrstniki. Za vas smo poiskali nekaj zanimivih in kakovostnih otroških igrišč po Sloveniji.

Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok, otroško igrišče 
Arhiv Arboretuma

Medtem ko starše ali stare starše zanimajo razne domače in tuje rastlinske vrste, imajo otroci v Arboretumu Volčji Potok gotovo najraje veliko otroško igrišče. Raznovrstna igrala za različne starosti jih za najmanj eno uro polno zaposlijo. Otroško igrišče je koncipirano za različne vrste igre. Tu so preprosta plezala s tobogani za majhne otroke, ki se želijo igrati v spremstvu odraslih. Dovolj je tudi izzivov za tekanje, plazenje in plezanje, vključno z drčo, ki ima že pridih adrenalinske igre. Labirint je preprost, zato je tudi za majhne otroke primeren in priljubljen izziv.

Ko se otroci igrajo, lahko odrasli posedijo na klopcah. S stališča odraslih je velika prednost Arboretuma v Volčjem Potoku, da je zaprt za avtomobile, mopede in kolesa.

Živalski vrt Ljubljana

V živalskem vrtu niso zanimive samo živali. Otroci se lahko igrajo na zelo posebnih, unikatnih igralih. Med njimi so gugalnice, tobogani, viseče košare, talni trampolini, peskovnik s tekočo vodo in še kaj. Umeščena so v gozd, ki v poletnem času daje prijetno hladno senco. Ob igralih so ležalniki, v bližini pa restavracija ali avtomati s toplimi in hladnimi napitki. Starši lahko vsa igrala preizkusijo skupaj z otroki ali pa se sprostijo, opazujejo otroke pri igri in se družijo. Tako živalski vrt obiskovalcem ponuja vse, kar potrebujejo za sprostitev in kakovostno preživljanje časa z družino.

ZOO Ljubljana 
Arhiv Večera
ZOO Ljubljana 
Arhiv Večera

Mestni park Maribor

Od minule jeseni je v mariborskem parku prenovljeno otroško igrišče, otroci pa se lahko igrajo na klasičnih igralih in tudi na malo drugačnih didaktičnih, motoričnih in inovativnih igralih, ki omogočajo raznovrstne igre. Igrala so primerna za različne starostne skupine, postavljena je tudi vrtilna ploščad za otroke nad 13 let in odrasle. Igrala so trajnostna, izdelana iz robinije, načrtovana skladno z vsemi potrebnimi certifikati za varno otroško igrišče. Na delu igrišča je podlaga mivka, na drugem delu prodec, pod gugalnico gnezdo, ki je primerno tudi za gibalno ovirane otroke, pa guma zaradi dostopnosti. Otroke navdušuje vodno igralo, v katerem se voda steka po koritih do gradov in potičk, ki jih lahko zgradijo iz mivke in jih nato s curkom vode porušijo. Na voljo so tobogan, gugalnice, plezalo v obliki velike ladje, most za lovljenje ravnotežja in drugo.

Maribor, Mestni park
Igor Napast
Nova igrala v Mestnem parku, ki otroke vzpodbujajo k ustvarjalni igri in sodelovanju.
Igor Napast

Mestno otroško igrišče v Velenju

V mestni občini Velenje upravljajo kar 15 otroških igrišč. Največje in občanom ter tudi obiskovalcem od drugod najbolj zanimivo je veliko mestno otroško igrišče ob Šaleški cesti. Prej so ga imenovali Centralno otroško igrišče, leta 2021 pa je dobilo ime Pikino otroško igrišče. Na njem je postavljenih 31 igral in devet fitnes naprav, ki so primerne za večje otroke in odrasle (nad 14 let in nad 140 cm). Na igrišču je poskrbljeno za urbano opremo (klopi, koši za smeti), zasajenih je tudi kar nekaj dreves. V mesecu maju pa bodo na igrišču predali v uporabo majhen bazen z električnimi čolni, na katerih se bodo lahko zabavali otroci.

Velenje, Pikino igrišče 
Mestna Občina Velenje
Velenje, Pikino igrišče 
Mestna Občina Velenje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta