Z umetno inteligenco sta tudi pranje in sušenje perila enostavnejša

Namesto da bi pralni stroj z vodo polnili od spodaj, Samsungovi najsodobnejši modeli vodo škropijo po perilu, ki je tako prej mokro in pranje se lahko prične z manj vode v bobnu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samsung pralni, pomivalni stroj.

Pri najnovejših pralnih strojih, ki so jih predstavili pri Samsungu, najdemo na spisku novosti poleg večje zmogljivosti pranja in prihranka pri energiji tudi umetno inteligenco, ki nam bo olajšala upravljanje z napravo in poskrbela za čim bolj optimirano delovanje in bo izboljšala učinkovitost pranja. To pomeni, da bomo v krajšem času oprali več perila, pri tem pa bo stroj varčeval tako z vodo kot z energijo. Pri Samsungu so izračunali, da je v določenih primerih prihranek pri električni energiji tudi do 40 odstotni.

Boljše pranje pri nizkih temperaturah

Pranja perila s pomočjo umetne inteligence bodo veseli vsi tisti, ki jim iskanje pravega programa pranja običajno povzroča težave. Pametni pralni stroj si bo zapomnil vaše navade, vam predlagal ustrezen program pranja in pravočasno prikazal vse potrebne informacije. Dodatno si lahko v aplikaciji SmartThings poiščete nasvete za programiranje in poiščete rešitve za morebitne izzive, na katere bi naleteli med uporabo. Denimo napotke, kako odstraniti trdovratne madeže. 

Posebnost novih modelov, med katerimi sta WW7400D in WW8400D, ki imata zmogljivost pranja do 11 kilogramov perila, je vgradnja cirkulacijske črpalke. Ta je spremenila polnjenje bobna z vodo. Namesto da bi, kot doslej, stroj z vodo polnili od spodaj, Samsungovi najsodobnejši modeli vodo škropijo po perilu, ki bo zato prej mokro in pranje se lahko prične z manj vode. Manjša količina vode v bobnu pa pomeni, da je lahko višja koncentracija detergenta, s tem pa dosežemo boljši učinek pranja pri nižjih temperaturah. Tehnologija Ecobubble temeljito opere oblačila v hladni vodi, umetna inteligenca pa bo glede na umazanost oblačil izračunala, kolikšna je optimalna količina pralnega praška.

Reorganizacija notranjosti za več prostora

Uporaba tehnologije SpaceMax poenostavljeno pomeni, da tudi za 11-kilogramski pri Samsungu niso rabili večati zunanjih dimenzij pralnega stroja. Enostavno so reorganizirali notranjost in tako pridobili več prostora, ki vam omogoča, da lahko operete več oblačil, tudi velike odeje in posteljnino. Namesto plastičnih vrat so zaradi odpornosti proti udarcem uporabili kaljeno steklo, pri čemer proizvajalec zagotavlja, da je tudi v primeru, da bi se steklo razbilo, stroj še zmeraj mogoče uporabljati.

Pri sušilnem stroju je mogoče vrata obrniti, v notranjosti najdemo tudi lučko, določeni modeli pa so opremljeni še z nastavkom za sušenje čevljev. Vgrajen WiFi in podpora za aplikacijo SmartThings omogočata integracijo Samsungovega pralnega in sušilnega stroja v pametni dom. Del naprednih funkcij, do katerih bodo v SmartThings lahko dostopali uporabniki Android in iOS naprav, je tudi t.i. Home care. Gre za pametno in preprosto vzdrževanje, za katerega morate imeti brezžično WiFi povezavo in Samungov račun, Home care pa vas bo obvestil, kdaj je potrebno zamenjati dele in vam pomagal rešiti težave. 

V kolikor se sprašujete, zakaj bi svoj dom opremili s pametnimi gospodinjskimi aparati? S pametnimi napravami lahko spremljate njihovo stanje in prejemate obvestila na vaš pametni telefon ter tako denimo enostavno preverite, ali se je cikel pranja že končal. Da niti ne omenimo koristne umetne inteligence, ki ob hitrem življenjskem tempu marsikomu bistveno olajša upravljanje z gospodinjskimi aparati, saj določene odločitve odločitve sprejme kar namesto nas. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.