Zgodba se širi po Balkanu: V Mariboru rojena ženska išče sestro dvojčico, za katero sluti, da ob rojstvu ni umrla

D.Ži
09.06.2023 09:58

V Mariboru rojena Mirjana Kolarič ljudi, zlasti tiste z območja Sarajeva, prosi za pomoč pri iskanju sestre. Obe z mamo sta dolga leta živeli z občutkom, da je morda še živa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vsake toliko se na družbenih omrežjih pojavi kakšna življenjska zgodba, ki se zdi kot iz filma. Pozornost medijev širom nekdanje skupne države te dni priteguje poziv Slovenke Mirjane Kolarič, ki je prepričana, da ima nekje sestro dvojčico. Da bi jo našla, se je na javnost obrnila preko svojega Facebook profila. Apelira zlasti na ljudi iz Bosne in Hercegovine, saj jo je raziskovanje pripeljalo do domneve, da bi sestra lahko bila v Sarajevu. 

Rodila se je 31. maja 1976 v Mariboru, njeni mami naj bi po porodu povedali, da druga hčerka ni preživela. "Bili sva nedonošeni. Pacientka, ki je bila takrat v bolnišnični sobi skupaj z mamo, je slišala, da je dojenček jokal, a na prošnjo mame in očeta jima trupelca niso pokazali, niti dovolili, da ga pokopljeta," piše v objavi. Občutek, da se je zgodilo nekaj nenavadnega, nejasnega, jo spremlja že dolgo. Tudi mama je globoko v sebi verjela, da je druga hčerka še živa, a je to misel obdržala le zase.  

"Ob teh besedah mi je prvič zaledenela kri v žilah. Drugič po tem, ko sem izvedela, da v centralnem registru ob mojem rojstvu ni vpisane sestre dvojčice. In tretjič, ko sem videla zapestnico, ki jo prejmeš ob rojstvu, in jo mama še vedno čuva. Ves čas je imela zapestnico s številko domnevno umrle sestre, jaz pa svojo številko," piše. 

Kako se je lotila iskanja sledi, ni pojasnila, piše pa, da jo je sled pripeljala do Sarajeva. "Prosim vse svoje prijatelje tukaj, da delijo to objavo po vseh državah nekdanje Jugoslavije, najlepša hvala," poziva. Objavila je tudi videoposnetek pričanja  stevardese Milice iz Srbije, ki je na letalu stregla do leta 1989. Šele zadnja leta se spominja, da je morda na lastne oči videla, kako so nekoč novorojenčke vozili z letali v tuje države, celo v Ameriko.

"Videla sem nekaj, kar se nam je takrat zdelo normalno. Z letalom so leteli otroci v ZDA. Vsaka od teh žensk je bila brez moža in vedno so bile tiho, ničesar niso zahtevale. Dispečer je takrat vedno govoril, 'spet imamo tiste Romunke'. Ne vem, zakaj jim je tako rekel. Živo se spominjam, da so bile ženske povsem tiho in tudi novorojenčki niso jokali po devet ur. To je bilo nenavadno. Vse ženske so bile nevpadljive. Spomnim se, da smo imeli enkrat kar devet košar z novorojenčki na letalu do ZDA," se spominja nekdanja stevardesa. Zgodbi tako še zdaleč ni videti konca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta