Znano je, kje na svetu so najboljši in kje najslabši vozniki. Kam se je uvrstila Slovenija?

A.L.
13.10.2023 10:30

Tukaj so države z najboljšimi in najslabšimi vozniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med dvajseterico najdemo tudi Slovenijo.
Profimedia

Spletna stran Compare The Market je naredila raziskavo o tem, kje na svetu najdemo najboljše in kje najslabše voznike. Pri tem so primerjali različne kazalnike, med drugim prometno ozaveščenost, nevarnosti v prometu, kakovost cest in vožnjo pod vplivom alkohola. 

Strokovnjaki menijo, da so najboljši vozniki Japonci. Raven alkohola v krvi voznikov v tej državi znaša 0,03 g/dl, Japonska pa je po kakovosti svojih cest na četrtem mestu, kar pomeni, da so ceste varne tako za voznike kot tudi za pešce. In katere države so se še uvrstile v prvo deseterico? Japonski sledijo Nizozemska, Norveška, Estonija, Švedska, Avstrija, Švica, Španija, Singapur in Portugalska.  

Med dvajseterico najdemo tudi Slovenijo, ki se uvršča na 16. mesto. Pred njo so še Finska, Slovaška, Ciper, Luksemburg in Malta. 

Na repu lestvice se je znašla Tajska, kar pomeni, da naj bi bili tam najslabši vozniki. Na dnu lestvice so še Peru, Libanon, Indija in Malezija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta