(INTERVJU) Uvozniki avtomobilov vladi predlagajo uvedbo spodbud. Subvencije po sistemu "staro za novo"?

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.05.2020 05:00

Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije (TZS) je intereseno združenje, ki skuša pri državi uveljaviti precej različne interese članic. Predsednik sekcije Peter Verčič, sicer tudi direktor Suzukija pri nas, o trenutnem dogajanju v slovenski avtomobilski sferi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Verčič
Vinko Kernc

Je mogoče na hitro oziroma približno oceniti, kako teče prodaja - če sploh - avtomobilov po odprtju avtomobilskih salonov oziroma trgovin pred nekaj tedni?
Stanje po 20. aprilu, ko so se avtomobilski saloni ponovno odprli, je seveda popolnoma drugačno kot pred epidemijo. Tisto, kar lahko vidimo vsi, to je, koliko vozil je bilo izdanih oziroma tudi registriranih po odprtju, ni ravno ohrabrujoče. Vemo, da je bila aprilska prodaja za 71 odstotkov nižja kot aprila lani. Seveda pa moramo upoštevati tudi dejstvo, da so bili saloni v aprilu odprti le od 20. aprila naprej, prav tako je bilo z možnostjo registracij. Očitno so se v tem obdobju večinoma izdajali avti, ki so bili prodani že pred zaprtjem salonov v marcu. Tudi obiska novih kupcev v salonih in novih pogodb je bilo nekaj, vendar občutno manj kot pred krizo. Dokler je v veljavi še vedno tako veliko omejitev v zasebnem, javnem in poslovnem življenju, kot jih je zdaj, bo težko tudi oceniti, kdaj bi se stanje lahko začelo izboljševati; da pa bi avtomobilska prodaja letos dosegla raven pred krizo, pa je po mojem mnenju nerealno pričakovati.
Sekcija si je doslej močno prizadevala za oblikovanje novega zakona o davku na motorna vozila (DMV), ki bi moral biti sprejet še pred koncem leta, saj s 1. januarjem 2021 začne dokončno veljati novi okoljski protokol za avtomobile WLTP. Če novega zakona ne bo, se bodo avtomobili zaradi drugačnih vrednosti izpusta CO2 in posledično prehoda v višje davčne razrede podražili. Se na tem področju kaj premika?
Novelo o zakona o DMV je pripravila prejšnja vlada RS, postopek pa se je zaradi menjave za zdaj ustavil. Glede na predlog prejšnje vlade bi se vozila delno podražila, še najmanj sprememb pa bi bilo pri nakupu luksuznih vozil. V aktualni situaciji nimamo informacij, da bi se kaj premikalo.
Obstaja morda ocena sekcije, kolikšna bo letošnja prodaja osebnih avtomobilov?
Ne, take ocene sekcija nima. V tej situaciji, ko dejansko ne vemo, koliko časa bodo še trajale take in drugačne omejitve, so po mojem mnenju kakršnekoli napovedi zgolj špekulacija.

Količinsko je Luki Koper ob polletju pretovor upadel za 15 odstotkov, a pri pretovoru avtomobilov je prehitela španski Barcelono in Valencio. 
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.