Je ogrožena združitev francoskega in italijansko-ameriškega koncerna?

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.04.2020 05:40

Čeprav se zdi, da je epidemija koronavirusa z obličja zbrisala tako rekoč vse, kar ni povezano s to boleznijo, vendarle ni tako.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Znano je, da sta se decembra francoski PSA (Peugeot Citroën Opel) in italijansko-ameriški koncern FCA (Fiat Chrysler Automobiles) dogovorila o združitvi. Ta naj bi bila opravljena v dvanajstih do osemnajstih mesecih. Toda vmes se je pojavil virus in sedaj nekateri francoski časopisi pišejo, da je združitev pod velikim vprašajem.
Dogovorjeno je bilo, da bodo delničarji FCA dobili posebne dividende v vrednosti 5,5 milijarde evrov, delničarji PSA pa v last 46 odstotkov podjetja Faurecia, ki dobavlja sestavne dele in v katerem ima PSA kontrolni delež.
Sedaj se postavlja vprašanje, kje bosta oba koncerna dobila denar za delničarje, ko pa si v sedanjih okoliščinah krčevito prizadevata ohraniti kar največ likvidnih sredstev, da bi lažje prebrodila sedanjo krizo. Če bosta za pomoč prosila bodisi Francijo bodisi Italijo oziroma ZDA, bosta težko razložila, zakaj sta ali bosta prej poplačala delničarje, še menijo nekateri analitiki. Sicer pa se je vrednost delnice PSA od lanskih 23 evrov znižala na sedanjih 12, FCA pa je v tem času padel s 15 evrov za delnico na vsega sedem. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta