Kakšen je avto z zlatim volanom? Naelektren!

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
02.02.2021 07:52
Nagrado Zlati volan, eno najbolj laskavih nagrad v nemški avtomobilski industriji, za najboljši mali avtomobil je prejela popolnoma električna Corsa-e, ki tako postaja serijska zmagovalka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Opel Automobile Gmbh

Elektrifikacija pogonov je očiten trend v avtomobilski industriji, ki bo močno zaznamoval vozila prihodnosti. Kaj pa tista, ki jih lahko kupimo že danes? Bržkone bo med favoriti uporabnikov in predvsem uporabnic nova električno gnana Opel Corsa-e, saj se je že dokazala panožnim strokovnjakom.

Corsa je namreč konec lanskega leta po nagradah »Best Buy Car of Europe 2020« in »Company Car of the Year« prejela tudi eno najbolj prestižnih nagrad v nemški avtomobilski industriji – Corsa-e je prejela t. i. »Zlati volan 2020« v kategoriji majhnih avtomobilov, kjer je konkurenca že sicer najbolj neizprosna, zmagovalci pa zato še toliko bolj prepričljivi. S čim prepriča Corsa-e?

Opel Corsa-e (foto: Opel Automobile Gmbh)
Opel Automobile Gmbh

Naelektrena

Mikavna je že zunanja podoba, ki je elegantna in prefinjena, pestro barvno paleto, med katero ne manjka živahnih barv pa lahko še dopolni dvobarvna zunanjost – streha je lahko v črni barvi ali pa – še bolje – opremljena s panoramskim steklom. Z nadvse privlačnim prednjim delom in osupljivo silhueto nova Corsa pritegne poglede z vseh strani. Oblikovanje nove Corse pa poudari natančno nemško izdelavo. V oči takoj padejo doplačljivi prilagodljivi matrični žarometi IntelliLux LED®, ki zagotavljajo odlično vidljivost pri vožnji z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih voznikov  in dajejo jasno vedeti, da je nova Corsa-e na voljo tudi z opremo, ki jo sicer iščemo v razred ali dveh večjih vozilih.

Ko vstopimo, nas notranjost v hipu očara z dovršenimi podrobnostmi in vrhunskimi materiali. Športna, k vozniku usmerjena armaturna plošča s potezami velikih prestižnih avtov zbuja željo, da bi se takoj odpravili na pot. Prijeli volan in pritisnili na plin.

Opel Automobile Gmbh

Zmogljivosti ne (z)manjka

136-konjski elektromotor v odraslem mestnem avtomobilu zagotavlja odlične zmogljivosti, saj je ves navor (260 Nm) na voljo takoj, kar poskrbi za odlične pospeške in nabiranje hitrosti ne glede na to, kje in kako se vozimo. »Stotico« vozilo doseže v dobrih osmih sekundah, kar je odličen rezultat. Odziven in okreten petsedežni avtomobil je z dosegom do 337 km po ciklu WLTP odličen za vsakodnevno uporabo. Z uporabo 100 kW enosmernega toka je mogoče zmogljivo 50 kWh baterijo hitro napolniti do 80 odstotkov v vsega pol ure. Corsa-e je sicer pripravljena na vse možnosti polnjenja – prek pametne zasebne polnilne postaje, hitrega polnjenja ali gospodinjske vtičnice.

Opel Automobile Gmbh

Razkošno opremljena

Corsa-e razveseljuje in razvaja z odlično založenostjo z opremo, saj je že v osnovni opremi na voljo z elektronsko klimatsko napravo, električno parkirno zavoro, funkcijo zagona brez ključa ter digitalnimi merilniki. Veseli bogat nabor asistenčnih sistemov, od samodejnega regulatorja hitrosti do aktivne pomoči pri vožnji … V vozilu so tudi že standardno prisotni varnostni sistemi, kot so: opozarjanje na trk s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in informacijskih tabel.

Opel Automobile Gmbh

Večpredstavnostni sistem, ki obvlada tudi navigacijo, je združljiv z rešitvama Apple CarPlay in Android Auto, informacije pa na 17,8 cm zaslonu na dotik jasno berljive in upravljive. Brez skrbi, Corsa-e zna tudi brezžično napolniti sodobne telefone ...

Poudarek na praktičnosti

K praktičnemu vstopu v svet e-mobilnosti veliko pripomoreta storitev OpelConnect in aplikacija myOpel, ki zagotavljata e-upravljanje na daljavo, kot je predpriprava temperature v notranjosti kabine ipd. E-storitve nove mobilnosti so podrobneje predstavljene na tej povezavi.

Priznamo, nova Opel Corsa-e je res električni avtomobil za vsakogar. Preverite, ali se vam poda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.