Polprevodniki ustavljajo Toyotino proizvodnjo

26.08.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toyota

Avtomobilska industrija se še naprej srečuje s težavami, ki jih povzroča globalno pomanjkanje polprevodnikov. To podaljšuje dobavne roke oziroma zmanjšuje obseg izdelave.

Tudi japonska Toyota, največja avtomobilska korporacija na zemeljski obli, se ni mogla izogniti tem težavam. Kot sporočajo, bo septembrska izdelava toyot manjša za kar 40 odstotkov, pri čemer so v tem pogledu prizadete tovarne na Japonskem in v drugih državah oziroma celinah. Tako naj bi izdelali kar 360 tisoč vozil manj, kot so načrtovali, kar je seveda velik izpad. Kljub temu pa računajo, da bodo letos izdelali okoli 9,3 milijona vozil, pri čemer v to niso všteti avtomobili tovarn Lexus, Hino (pretežno gospodarska vozila) in Daihatsu, ki so v Toyotini lasti.

Toyota

Po nekaterih napovedih naj bi bila letošnja proizvodnja vozil na svetu prav zaradi pomanjkanja polprevodnikov manjša za skoraj šest milijonov, lahko pa se zgodi, da bi številka do konca leta narasla na več kot sedem milijonov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta