Trg avtomobilov v ZDA: GM in športni terenci

Janez Kovačič Janez Kovačič
22.03.2020 05:26

Lani so ameriški avtomobilski prostor obvladovali General Motors med tovarnami ter športni terenci in dostavniki pri avtomobilih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ford F-serije, lani najbolje prodajano vozilo v ZDA, je pri nas povsem neznan avtomobil, mu je pa blizu ford ranger, saj oba spadata v razred dostavnikov (pick-upi).
Ford

Ameriški avtomobilski trg – v mislih so ZDA – je bil lani po obsegu prodaje drugi na svetu, in sicer precej za kitajskim (25,7 milijona), a pred evropskim (15,3 milijona). V lanskih dvanajstih mesecih so tam prodali 17,04 milijona avtomobilov, pri čemer sem štejejo klasične osebne avtomobile, terence in dostavnike; slednji dve kategoriji štejejo kot eno. Posel je bil v primerjavi z letom 2018 manjši za pičlih 1,3 odstotka.

Toyota RAV4 je bil lani na ameriškem trgu najuspešnejši tuji avtomobil. Vozi se v razredu športnioh terencev, vendar je dimenzijsko skromnejši od tipično ameriških suvov.
Toyota
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta