Afriška pot Urške Klakočar Zupančič: Diplomatski lov in nabiralništvo glasov za Varnostni svet

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
08.04.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Klakočar Zupančič v Kampali v družbi gostiteljice, zaprisežene sovražnice homoseksualcev Anite Annet Among, in Mojce Šetinc Pašek.
Urška Klakočar Zupančič v Kampali v družbi gostiteljice, zaprisežene sovražnice homoseksualcev Anite Annet Among, in Mojce Šetinc Pašek.
Twitter/Anita Annet Among
V nadaljevanju preberite:

- Slovenija je v zadnjih mesecih okrepila diplomatske stike z afriškimi državami, ki bodo predvidoma imele odločilno vlogo pri tem, ali bo nestalna članica Varnostnega sveta ZN v obdobju 2024-25 postala Slovenija ali Belorusija. Glasovanje o tem bo potekalo 6. junija.

- Ruanda, kjer je bila med drugim na obisku predsednica DZ, ima vseeno velik problem z nasiljem nad ženskami. Po podatkih ZN je kar tretjina deklic in žensk med 15. in 49. letom žrtev spolnega ali fizičnega nasilja partnerjev.

- V Kigali je namreč Urška Klakočar Zupančič v sredo prispela iz ugandskega glavnega mesta Kampale. Uganda je konec minulega meseca sprejela drakonsko zakonodajo zoper pripadnike skupnosti LGBTQ​.

- Kako so se na njen diplomatski "safari" odzvali na zunanjem ministrstvu, ki je ravno ta čas v Afriko poslalo Samuela Žbogarja.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta