Bo Mojca Prelesnik nova direktorica Slovenske tiskovne agencije?

Va
08.04.2024 15:06

Portal N1 je objavil, da je zdajšnja informacijska pooblaščenka ena od dveh prijavljenih. Na dosedanjem delovnem mestu ji mandat poteče sredi julija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mojca Prelesnik
Robert Balen

O prijavah - rok se je iztekel prejšnji teden - naj bi še danes odločal nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA). Dosedanji direktor Igor Kadunc, ki je predtem vodil tudi RTV Slovenija, je v začetku marca predčasno odstopil iz osebnih razlogov. 

Prelesnik je za N1 prijavo potrdila rekoč, da se že 13 let ukvarja z mediji, do zdaj sicer kot pritožbeni organ. STA vidi kot pomemben medij, za katerega so značilne nepristranskost, transparentnost in integriteta, to pa so po njenih besedah vrednote, za katere se je zavzemala tudi doslej.

Za zasedbo mesta direktorja STA je zahtevana najmanj visokošolska izobrazba. Pa tudi vsaj deset let delovnih izkušenj v medijih ali z mediji, od tega vsaj pet let vodstvenih izkušenj, obvladati morajo vsaj en svetovni jezik na višji ravni, k prijavi pa morajo priložiti vizijo razvoja s programom dela za petletno mandatno obdobje, je spomnil portal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta