Članek iz avstrijskega časnika odmeva v Sloveniji, oglasila sta se Janša in Zalar

M.R.
02.12.2019 14:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Avstrijski časopis Kronen Zeitung je danes objavil članek o prehodih migrantov prek slovenske meje, katerega naslov se glasi: "Več kot 14.000 beguncev na slovenski meji." V njem avtor navaja uradni podatek slovenskih oblasti, da je do začetka novembra naša policija zabeležila 14.066 nezakonitih prehodov meje, kar je 72 odstotkov več kot lani. Po večini prihajajo Alžirci, Afganistanci, Sirci in Iranci. "Kljub temu je po besedah premierja Marjana Šarca vse pod nadzorom," nadaljuje avtor in dodaja, da je bil Šarec v isti sapi kritičen do drugih balkanskih držav, predvsem Hrvaške. 
Avstrijski časopis nadaljuje s Šarčevo izjavo, ki jo je podal na prireditvi Zveze policijskih veteranskih društev Sever, da če ne bi bili sposobni zavarovati meja, bi imeli danes ilegalne prebežnike po vseh postajah, po mestih in povsod, kot smo bili temu priča v nekaterih drugih državah. Na koncu pa avstrijski časopis svojim bralcem postreže še s podatkom, da je Slovenija na Hrvaško letos vrnila 9653 beguncev.
Kronen Zeitung je članek opremil s fotografijo pripadnikov Štajerske varde ob žičnati ograji na meji s Hrvaško, pri tem pa stoji še pripis, da želijo vardisti nadzirati mejo in da to ni všeč slovenskim oblastem. 

Oglasila sta se Janša in Zalar

Članek danes precej kroži med slovenskimi uporabniki družbenih omrežij. Med drugim ga je svojim sledilcem ponudil tudi predsednik največje parlamentarne stranke SDS Janez Janša. "Nadzorujemo mejo, kajne Marjan Šarec," je zapisal. 
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1201425506345930752{/twitter}
Oglasil pa se je tudi nekdanji minister za pravosodje Aleš Zalar. "In potem se čudimo, zakaj Avstrija podaljšuje nadzor meje s Slovenijo. Štajerska varda jim prihaja nasproti kot naročena," je komentiral članek. 
{twitter}https://twitter.com/AlesZalar/status/1201390562559049729{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta