Dolge vrste pred Loterijo Slovenije. Veste, kdo najpogosteje igra igre na srečo in kdaj je največ vplačil?

A.L.
03.11.2022 14:00

Vrste pred poslovalnicami Loterije Slovenija so vse daljše, ali to pomeni, da ljudje igre na srečo igrajo več kot v preteklosti?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Tisti, ki v teh dneh želi preizkusiti svojo srečo in igrati Loto pri Loteriji Slovenije, si mora za vplačilo vzeti čas. Na več prodajnih mestih se vijejo dolge vrste ljudi. Ali to pomeni, da po covidu vse več ljudi preizkuša svojo srečo v tovrstnih igrah ali pa gre za kaj drugega? Mateja Slamnik iz Loterije Slovenija pojasnjuje, da gibanje prometa v letošnjem letu ni posledica zaključka epidemije covida, ampak predvsem uvedenih novosti - igre Joker in nadgradnje igre Eurojackpot. "Pred uvedbo novosti namreč nismo opazili povečanih vplačil glede na čas pred epidemijo. Uvedba teh sprememb je pritegnila večje število ljudi, ki vplačujejo Eurojackpot, nekaj manj jih vplačuje Loto."

Kaj kaže statistika?

Ob tem sogovornica dodaja: "Glede na prazne trgovske centre v času epidemije imamo danes verjetno tudi malce občutek, da so vrste daljše, prav zagotovo pa na povečan obisk naših prodajnih mest vplivajo visoki skladi za glavne dobitke: v oktobru je Sedmica v igri Loto dosegla najvišjo možno vrednost 5 milijonov evrov, v tem trenutku pa je v skladu za Jackpot najvišja možna vrednost, 120 milijonov evrov. In to zagotovo k igranju pritegne več igralcev."

Od leta 2019 širijo tudi partnersko mrežo, igralci se selijo na splet in posledično na njihovih specializiranih prodajnih mestih v trgovskih centrih prodajo v splošnem za 10 do 15 odstotkov manj kot pred epidemijo.

In kaj kaže statistika? Lota se udeležuje približno 950.000 oziroma 55 odstotkov polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vsak teden izplačajo do 20.000 Loto dobitkov. Vsak krog Lota je letos v povprečju vplačalo več kot 90.000 igralcev.

"Povečanje lahko že nekaj let opazimo v prazničnem decembru in kot že omenjeno, v primeru visokih skladov za glavne dobitke," pravi Mateja Slamnik. Kar pa se tiče demografskega profila igralcev, je ta podoben strukturi slovenske populacije na splošno.

Podatki njihovih spletnih igralcev pa so naslednji: Loto je letos igralo že več kot 63.000 igralcev, od tega 34 odstotkov žensk in 65 odstotkov moških. Glede na starost je Loto igralo 16 odstotkov igralcev, mlajših od 30 let, 73 odstotkov igralcev je bilo starih od 30 do 60 let in le 10 odstotkov igralcev je bilo starejših od 60 let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta