Dostop do letališča nemoten, eno tablo odstranili

Urban Červek Urban Červek
23.07.2019 17:55

Poročila, da so kitajski lastniki podjetja Aerodrom Maribor omejili dostop do parkirišča na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, so se izkazala za netočna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tabla in znak, ki naj bi omejila dostop do parkirišča in potniškega terminala
Andrej Petelinšek

Res se je pred dnevi pred parkiriščem pojavila tabla z napisom, da dostop in parkiranje na "zemljišču v zasebni lastni nista dovoljena", vendar pri državnem podjetju DRI, ki po novem upravlja letališko infrastrukturo, pravijo, da "Letališče Edvarda Rusjana Maribor kljub nameščenim opozorilnim tablam obratuje brez posebnosti". Na zemljiščih, ki so v zasebni lasti, je služnost urejena in je tudi vpisana v zemljiško knjigo, je sporočila Tina Bučić iz DRI. Da je služnost urejena, zagotavljajo tudi na ministrstvu za infrastrukturo.
Po ugibanjih naj bi bili table namestili kitajski lastniki podjetja Aerodrom Maribor, od koder pa nam danes odziva ni uspelo dobiti. Večina zaposlenih se je namreč prejšnji teden prezaposlila na državno podjetje DRI, ki zdaj upravlja letališče.

Andrej Petelinšek
Eno od tabel, ker ta ni bila postavljena v skladu s predpisi, pristojni za vzdrževanje cest tudi odstranili.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta