Electa Holding Jankovićevih sinov: Državno odvetništvo s pritožbo zadnji dan

Urban Červek Urban Červek
17.09.2019 18:06

Pritožba zoper sklep o zaključku postopka prisilne poravnave podjetja Electa Holding v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića je preprečila pravnomočen zaključek postopka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Janković zanika, da ima še kakšne povezave s podjetji z imenom Electa. 
Arhiv Večera

Tik pred tem, da bi sklep o zaključku postopka poenostavljene prisilne poravnave nad podjetjem Electa Holding, v katerem imata polovična lastniška deleža sinova ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damijan Janković in Jure Janković, postal pravnomočen, je to preprečila pritožba, o čemer je sicer prvi poročal Siol. Po njihovih podatkih naj bi bilo pritožbo vložilo sodišče kot upnik, saj mu podjetje Electa Holding dolguje za dobrih 3000 evrov neplačanih taks in drugih stroškov. A kot smo včeraj izvedeli na ljubljanskem okrožnem sodišču, je pritožbo vložilo državno odvetništvo kot zastopnik Republike Slovenije v sodnih postopkih. Na državnem odvetništvu so nam to informacijo potrdili. "Pritožbo smo vložili v skladu z obvestilom ministrstva za pravosodje o dejstvih, ki bi lahko utemeljevala podlago za razveljavitev poenostavljene prisilne poravnave. O utemeljenosti pritožbe bo odločalo Višje sodišče v Ljubljani v pritožbenem postopku. Ker gre za odprt sodni postopek, zadeve vsebinsko ne moremo podrobneje komentirati," pojasnjujejo na državnem pravobranilstvu.
Pritožba je prišla sicer v okviru pritožbenega naroka, minuli petek je bilo to, a skorajda v zadnji minuti. Sodišče je sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave namreč izdalo 29. avgusta letos, v njem pa podpisana okrožna sodnica Majda Čebulj navaja 15-dnevni rok za pritožbo, ki se je torej iztekel 14. septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta