Energetska zbornica Slovenije: Dobava plina iz Rusije poteka nemoteno

T. M.
20.04.2022 19:20

V EZS izpostavljajo vprašanje, ali bi morali v Sloveniji po vzoru naftnih derivatov oblikovati koncept obveznih rezerv tudi pri plinu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Člani upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije (EZS) so danes razpravljali o stanju v Ukrajini in vplivih vojne na energetski sektor. "Vojna v Ukrajini se nadaljuje. Ob tem prenos zemeljskega plina iz Rusije v Evropo poteka stabilno in brez prekinitev ter skladno z nominacijami. Obratovanje prenosnih sistemov je stabilno in uravnoteženo," je ob tem poudaril predsednik EZS Marjan Eberlinc.

Kot so še zapisali v izjavi za javnost, trg sicer ostaja izjemno volatilen in močno reagira na vse novice, ki so povezane z Ukrajino. "Postavlja se vprašanje, ali bi v Sloveniji po vzoru naftnih derivatov začeli oblikovati koncept obveznih rezerv tudi pri plinu," med drugim izpostavljajo v EZS, kjer si prizadevajo za stabilizacijo delovanja slovenskih akterjev na področju energetike in umiritev razmer z zagotovitvijo dolgoročnih ter zanesljivih virov za slovenski energetski trg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta