(FOTO) Borut Pahor po operaciji dobro okreva. Kaj je medtem z obveznostmi bivšega predsednika?

Va
02.03.2023 14:45

Potem ko je, kot je priznal, poseg večkrat prestavil, je bil bivši predsednik republike na urologiji celjske bolnišnice uspešno operiran in sredi tega tedna odpuščen. Upa, da bo v polni kondiciji od sredine marca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor
Reuters

"Bivši predsednik republike Borut Pahor po prihodu iz bolnišnice uspešno okreva. Opravlja vse tekoče obveznosti v pisarni in po Sloveniji, žal pa je moral zaradi okrevanja odpovedati govor na velikem srečanju nemškega podjetništva, kongresu malih in srednjih podjetij v Berlinu, ter govor na konferenci v Bakuju prihodnji teden," pravijo v pisarni bivšega predsednika, ki so ga sredi tega tedna odpustili iz celjske bolnišnice. Bivši predsednik upa, da bo v polni kondiciji za obveznosti doma in v tujini v drugi polovici tega meseca.

Kakor smo poročali, je bil Borut Pahor na urološki oddelek bolnišnice sprejet prejšnji torek, dan pozneje pa operiran po daljših težavah s prostato, ki jih ni bilo več mogoče zdraviti zgolj z zdravili. Da je bila operacija zahtevna, prav tako kot prvi dnevi po njej, je dal bivši predsednik kmalu vedeti na instagramu, ko je iz bolniške postelje sporočil: "Ne bodite neumni kot jaz. Tisti, ki imate težave s povečano prostato, ne odlašajte z operacijo. Jaz sem. Samo profesionalnosti in predanosti čudovite ekipe celjske bolnišnice gre zahvala, da te neumnosti nisem dražje plačal. Poseg in ukrepanje po njem sta zahtevni stvari. Napake, da sem trikrat prestavil operacijo, ne bi ponovil," je objavil.  

Pred odhodom domov se je Borut Pahor bolnišnični ekipi pod vodstvom urologa Sandija Poteke zahvalil s skupinsko fotografijo na instagramu - "za odlično strokovno in čudovito človeško opravljeno delo".  Dokumentiral je tudi svoj prvi ponovni prihod v pisarno na ljubljanskem Trgu republike, ki mu pripada eno leto od prenehanja funkcije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta