(FOTO) Del civilne družbe za razpravo o sečnji dreves na Rožniku in Golovcu

STA, A.L.
22.03.2024 14:57

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost, skupina Protestival ter še nekateri drugi zaskrbljeni občani Ljubljane so danes izrazili nestrinjanje z nadaljevanjem sečnje na Rožniku in načrtovano sečnjo na Golovcu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občino pozivajo k razpravi, ki naj pokaže, ali je predvideni posek 75 dreves na Golovcu res nujen.
Janez Zalaznik

Zahtevajo javno razpravo o vseh vidikih upravljanja mestnega gozda.

"Mestni gozd je skupen in čas je, da se v njegovo upravljanje vključijo tudi civilna družba, interesne skupine, uporabnice in uporabniki gozda," so navedli v izjavi za medije in pozvali k javni razpravi, v kateri bi se osvetlilo ekološke, naravovarstvene, družbene, kulturnovarstvene in podnebne vidike upravljanja gozda.

Zahtevajo javno razpravo o vseh vidikih upravljanja mestnega gozda.
Janez Zalaznik

Želijo, da se javnost in civilno družbo vključi tako v pripravo načrtov, programov in ukrepov upravljanja kot v izvajanje posameznih del in nalog. Pozdravljajo odločitev Zavoda za gozdove Slovenije, ki še do 31. maja zbira pobude za gozdno-gospodarski načrt za gozdno gospodarsko enoto Ljubljana za obdobje 2025-2034.

Želijo, da se javnost in civilno družbo vključi tako v pripravo načrtov, programov in ukrepov upravljanja kot v izvajanje posameznih del in nalog.
Janez Zalaznik

Občino pozivajo k razpravi, ki naj pokaže, ali je predvideni posek 75 dreves na Golovcu res nujen, in tudi osvetli kampanjsko sekanje na Rožniku v preteklem letu. "Želimo vedeti, kateri razlogi so vodili to neobičajno intenzivno enkratno sekanje in preprečili, da bi se odrasla zdrava drevesa starala in v mestnem gozdu še naprej opravljala svoje ekološke, naravovarstve in družbene funkcije," so zapisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta