(FOTO) Janez Janša štiri dni po volitvah obiskal ameriško letalonosilko. Je tudi letel z lovskim bombnikom?

M.R.
03.05.2022 18:26

Ameriška mornarica je na Twitterju objavila zapis in fotografije, ki prikazujejo obisk premierja Janeza Janše na ameriški letalonosilki Harry S. Truman.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša na ameriški letalonosilki Harry S. Truman
Twitter/USNavy

Ladjo naj bi slovenski premier Janez Janša obiskal pretekli četrtek 28. aprila, torej štiri dni po parlamentarnih volitvah, na katerih je slavila stranka Gibanje Svoboda. Na eni izmed fotografij, ki jih je moranrica objavila na Twitterju, je tudi lovski bombnik F-18. 

Letalonosilka razreda Nimitz je dolga skoraj 333 metrov, pred kratkim pa je bila zasidrana tudi v Tržaškem zalivu. Na morju lahko doseže hitrost do 30 vozlov (dobrih 56 kilometrov na uro). Na krovu lahko nosi več kot 90 letal in helikopterjev.

Iz Janševega kabineta so nam pojasnili, da je premier letalonosilko obiskal v družbi obrambnega ministra Mateja Tonina in ameriške veleposlanice v Sloveniji Jamie Lindler Harpootlian. Na naše vprašanje, ali je na letalonosilki poletel tudi z letalom, nam niso odgovorili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta