(FOTO) Par vikend izkoristil za šamponiranje in pranje avtomobila na lokaciji, ki je razburila in zgrozila ljudi

Alenka Penjak
16.04.2024 11:00

Fotografija para, ki je ta vikend izkoristil za šamponiranje in pranje avtomobila v Rokavi, pritoku reke Dragonje, je razburila in zgrozila facebook skupnost Promet za Obalo - Radio Capris.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Območje Dragonje je zavarovano kot naravni spomenik in sodi v Naturo 2000.
Facebook/Promet za Obalo

"Po zakonu o vodah pranje avtomobilov nikjer ni dovoljeno, niti v Badaševici. To je onesnaževanje. Tega se ne počne!" je tovrstno početje za naš časnik komentiral Robert Turk, nekdanji vodja piranske enote Zavoda za varstvo narave.

Območje Dragonje je zavarovano kot naravni spomenik in sodi v Naturo 2000, saj celinske vode v Sloveniji predstavljajo pomemben ekosistem za številne vrste in habitatne tipe Nature 2000. Za upravljanje voda je skladno z zakonodajo odgovorna direkcija za vode. Kaj pravijo in kdo lahko ukrepa, da se kaj podobnega nikoli več ne ponovi? 

"Na PU Koper smo na družbenih omrežjih včeraj zaznali fotografijo, ki je nastala 14. 4. 2024 na reki Dragonji. Na fotografiji se vidi osebo, ki s čistilom pere osebni avtomobil. Reka Dragonja je uvrščena v območje Nature 2000. Policisti so z zbiranjem obvestil že ugotovili lastnika vozila, doma iz okolice Kopra. Trenutno koprski policisti preverjajo in zbirajo potrebna obvestila v smeri ugotavljanja prekrška po zakonu o ohranjanju narave, v delu vožnje v naravnem okolju z motornim vozilom. Ocenjujemo tudi, da gre za sum kršitve 67. člena zakona o vodah, saj je v površinskih vodah ter na vodnem in priobalnem zemljišču prepovedano pranje vseh vozil. Obvestili smo inšpektorat za naravne vire in prostor, OE Koper, saj gre za kršitve iz njihove pristojnosti," so sporočili s koprske policijske uprave. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta