(FOTO) Zakaj Lidl v novem kompleksu nasproti ljubljanskega Tivolija še ni odprl svojih vrat?

A.L.
07.11.2023 11:12

Trgovina Lidl Tivoli je umeščena v center Bellevue, kjer bodo obratovali tudi drugi lokali (med drugim frizer, lekarna, kavarna).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trgovina Lidl Tivoli je umeščena v center Bellevue.
Večer

Lidl je v Ljubljani v zadnjem času odprl več trgovin, nekaj novih projektov pa je še v teku. Med njimi je tudi trgovina Lidl Ljubljana Tivoli v novem stanovanjsko-poslovnem kompleksu ob Celovški cesti, točnega datuma otvoritve pa pri trgovcu ne razkrivajo, omenjajo namreč zgolj začetek novembra. Zdi pa se, da je trgovina na otvoritev pripravljena že precej časa, zato smo pri Lidlu preverili, ali je morda prišlo do kakšnih zapletov. Kot odgovarjajo, "pri gradnji vsakega projekta lahko pride do določenih odstopanj ter posebnosti in tako je bilo tudi na omenjeni lokaciji. Za več informacij glede samega poteka gradnje centra Bellevue pa predlagamo, da se obrnete na investitorja centra Bellevue".

Sicer pa ima Lidl v Sloveniji trenutno 66 trgovin. V zadnjih treh letih, torej od januarja 2021, so odprli pet novih trgovin, in sicer v Lenartu ter štiri v Ljubljani: na Slovenčevi ulici, Kongresnem trgu, na Masarykovi cesti ter Dolgem mostu. Naslednja, 67., bo Lidlova trgovina ob Tivoliju, o napovedih glede otvoritve Lidla pri Aleji, ki je prav tako v gradnji, pa je za zdaj, kot pravijo, še preuranjeno govoriti.

V Sloveniji ima Lidl trenutno 66 trgovin.
Večer

"Spada pa trgovina v Tivoliju, kot še nekatere ostale ljubljanske, denimo Lidl Kongresni trg in Lidl Masarykova, med tako imenovane Lidlove mestne trgovine. Te se od drugih razlikujejo predvsem po nekoliko prilagojeni arhitekturi. Običajno se umeščajo v druge objekte in se tako harmonično vključujejo v okolico, saj so oblikovane v skladu z mestno krajino ter združevanjem sodobne arhitekture v okvir že obstoječih okoliških objektov."

Trgovina Lidl Tivoli je umeščena v center Bellevue, kjer bodo obratovali tudi drugi lokali (med drugim frizer, lekarna, kavarna), poslovalnica bo imela kavni avtomat, samopostrežne blagajne, na voljo bodo parkirišča v 1. garaži objekta, kjer so tudi nakupovalni vozički za invalide. 

Na odločitev o lokaciji posamezne trgovine vpliva več dejavnikov – možnost ustrezne lokacije, možnost nakupa zemljišča, gradbena dovoljenja in podobno –, v prvi vrsti pa mora biti prav vsaka trgovina ekonomsko upravičena, saj, kot še povedo, prisegajo na odgovorno rast.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta