(FOTO) Zreče: Mladi nogometaši po požaru na stadionu ostali brez vsega. Za NK Zreče solidarno zbirajo donacije

Rozmari Petek Rozmari Petek
01.09.2024 10:00

Zaradi požara, ki je izbruhnil v noči na soboto, bodo prostore Nogometnega kluba Zreče morali podreti, saj je objekt po požaru postal prenevaren. Kako do novih prostorov kluba, v katerem trenira vsaj 120 otrok?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice požara v Nogometnem klubu Zreče. 
Nk Zreče

Kar nekaj včerajšnjih in današnjih nogometnih tekem po Sloveniji je bilo oziroma še bo odigranih v duhu zbiranja prostovoljnih prispevkov za pomoč zreškemu nogometnemu klubu, ki je v noči na soboto ostal brez vsega, klubi, med njimi tudi NK Maribor, izražajo solidarnost in bodo zreškemu pomagali po svojih močeh. Ne le da so zgoreli vsi rekviziti, tekmovalni dresi, žoge, uničeno je dobesedno vse. Požar, ki so ga zreški gasilci sicer hitro ukrotili, je na objektu pustil tako velike posledice, da ga bodo morali podreti. "Nič ne čistimo, ker je objekt prenevaren. Je zgolj za podret. Strop se ruši, na nekaterih delih je že čisto porušen, na drugih se še ni čisto sesedel, zato je objekt toliko bolj nevaren. Objekt zdaj varujemo, da kdo ne zaide noter," je opisal predstavnik Nogometnega kluba Zreče Andraž Boček. "Vse je uničeno, neuporabno, žoge, dresi, rekviziti. Vse, kar smo imeli."

Igrišče je edino še uporabno 

V ponedeljek imajo dogovorjen sestanek na zreški občini, kjer bo dogovor le o tem, kako vse skupaj čim prej podreti. Edino, kar je še uporabno, je igrišče, a dostop do njega bo sedaj možen zgolj z druge strani. "Delamo vse, da bodo otroci in člani še lahko trenirali," poudarja Boček, saj v klubu redno trenira vsaj 120 otrok in 30 članov. "Sedaj so se ravno začele tekme. Urgentno smo morali odpovedati vse, ker nimamo niti dresov. Odpovedali smo vse tekme za ta in prihodnji vikend, da v miru zberemo vsaj minimalno opremo. Upamo na donatorstva, da vsaj osnove čim prej zagotovimo," dodaja.

Nogometni klub Zreče, požar
Pgd Zreče

Na svojih socialnih profilih so že objavili prošnjo za pomoč. "Kljub tej tragediji se člani kluba zavezujemo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da se naši otroci in članska ekipa čim prej vrnejo na igrišče. Vendar pa pri tem potrebujemo vašo pomoč. Vsak prispevek, ne glede na višino, bo pomagal, da ponovno zgradimo naš klub in omogočimo našim mladim športnikom, da nadaljujejo s svojo ljubeznijo do nogometa. Hkrati se iz srca zahvaljujemo vsem klubom, ki so že ponudili pomoč. Vaša solidarnost nam v teh težkih trenutkih veliko pomeni in nam daje dodatno moč, da nadaljujemo. Če želite pomagati klubu, lahko svoj prispevek nakažete na spodnji TRR:Nogometni klub Zreče, Šolska cesta 3, 3214 Zreče, TRR: SI56 0400 1004 7337 929, namen: POMOČ PO POŽARU, SWIFT: KBMASI2X," so med drugim zapisali v svoji prošnji.

Pgd Zreče

Iz Zreč izšli številni talenti 

Objekt je zagorel zaradi dotrajane električne napeljave. "Še sreča, da je do požara prišlo ponoči, ko v prostorih ni bilo nikogar, da se ni komu kaj naredilo. Material bomo že nadomestili," spodbudno razmišlja Boček, ki si je po enem dnevu vsaj malo opomogel od pretresa. "Šok je, ker smo dobesedno ostali brez vsega. Še brez teh prostorov. Je bil sicer star objekt, več kot 60 let, a smo ga uredili, da je bil zelo uporaben." Začasno jim bodo del prostorov posodili v sosednjem kinološkem klubu Zreče, tekme, ki jim bodo v tem obdobju odpadle, bodo pa nadomestili kasneje, med tednom, so jim obljubili na nogometni zvezi.

Nogometni klub Zreče je skozi leta vzgojil in podpiral številne talente. Del kluba so bili trener Robert Pevnik, reprezentant in do nedavnega kapetan NK Celje Denis Popovič ter reprezentant Blaž Kramer, ki imajo danes veliko vlogo v slovenskem nogometu, so ob tem spomnili v zreškem klubu. "Ta tragedija je prizadela ne samo našo skupnost, ampak tudi širšo nogometno družino," so dodali. 

Razdejanje po požaru
Nk Zreče
Nk Zreče
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta