Golob uspešno prestal operacijo kile: V zadnjih tednih je "s težavo opravljal svoje državniške obveznosti"

M.R.
17.11.2023 11:27

Predsednik vlade Robert Golob je danes v UKC Ljubljana uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti, so sporočili iz njegovega kabineta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob je bil še v torek na obisku v Rimu.
REUTERS

Iz bolnišnice bodo Roberta Goloba predvidoma odpustili jutri, v soboto, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že opravljal svoje delovne obveznosti, so še dodali.

Strokovni direktor UKC Ljubljana Gregor Norčič je povedal, da so danes zjutraj Golobu operirali dimeljsko kilo. Zaradi kile je po besedah Norčiča predsednik vlade v zadnjih tednih že "s težavo opravljal svoje državniške obveznosti". Operacijo so po njegovih besedah opravili v predvidenem času brez zapletov. "Gospod predsednik se je tudi že zbudil iz narkoze in bil premeščen na oddelek, kjer bo nadaljeval z okrevanjem," pojasnjuje Norčič. Zahvalil se je vsem sodelavcem, pri čemer je poudaril, da so številni prišli v službo pred začetkom delovnega časa oziroma so po dežurni službi. Gre za relativno pogosto patologijo, ki jo zdravijo v vseh slovenskih bolnišnicah. "Na leto v Sloveniji naredimo več sto takih posegov," je zaključil strokovni direktor.

Spomnimo, da je sredi tedna premier Golob javno najavil svoj operativni poseg, pri tem pa dejal, da nekaj časa ne bo na voljo za izjave novinarjem. Povedal je, da gre za rutinsko zadevo. 

V tem času ga nadomešča podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec. Ta je včeraj za oddajo Odmevi na TV Slovenija dejal, da dejstvo, da je Golob njega določil za namestnika v času odsotnosti, nakazuje medsebojno zaupanje. "Jaz od polnoči nadomestim premierja, ker gre na operacijo. Mislim, da to veliko pove o tem, ali sva res midva imela spor. Mislim, da je s tem izkazal neko določeno zaupanje," je Mesec odgovoril na vprašanje voditelja, ali ima vlada težave s komunikacijo znotraj in tudi navzven, pri čemer je omenil tudi domnevni spor med Mescem in Golobom glede usklajevanja socialnih transferjev. 

Golob pa ni prvi slovenski voditelj, ki je moral v času vodenja vlade na operacijo kile. Vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je leta 2005, v času, ko je bil prvič na premierskem položaju, moral na operacijo kile v UKC Maribor. Operiral naj bi ga bil takratni direktor bolnišnice Gregor Pivec, ki je bil pozneje tudi član SDS, a je približno deset let pozneje izstopil iz stranke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta