Henkel Rdečemu križu in Zvezi prijateljev mladine predal izdelke v vrednosti preko 200.000 evrov

STA
23.04.2020 16:50

"Ne pomnimo, če smo že kdaj dobili količinsko tako obsežno donacijo," je dejala predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije Darje Groznik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Henkel je podaril so svoje izdelke iz programov Beauty Care, ki obsegajo mila ter druge higienske pripomočke, ter pralna in čistilna sredstva.
Robert Balen

Mariborsko podjetje Henkel je danes Rdečemu križu in Zvezi prijateljev mladine predalo več kot 200.000 evrov vredno donacijo, so sporočili iz podjetja. Podarili so svoje izdelke iz programov Beauty Care, ki obsegajo mila ter druge higienske pripomočke, ter pralna in čistilna sredstva. Podjetje družbi pomaga v sklopu solidarnostnega programa, so besede direktorja Henkla Maribor Christofa Vollstedta povzeli v sporočilu za javnost. Rdečemu križu so želeli z donacijo izraziti spoštovanje in zahvalo, Zvezi prijateljev mladine pa so namenili donacijo za pomoč socialno ogroženim družinam.
Predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž se je ob predaji doniranih izdelkov podjetju zahvalila in dejala, da bodo njihovi prostovoljci donacijo v prihodnjih dneh razdelili ljudem po Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. "Ne pomnimo, če smo že kdaj dobili količinsko tako obsežno donacijo," so besede predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije Darje Groznik povzeli v sporočilu. Kot je povedala, bodo z detergenti za perilo in ročno pomivanje posode ter mehčalci oskrbeli njihova društva v Ajdovščini, Novi Gorici, Krškem, Novem mestu, Metliki, Celju, Šentjurju, Velenju, Mariboru, Murski Soboti, Domžalah in Ljubljani. Za donirane izdelke so posebej hvaležni, ker gre za pomembne higienske izdelke, ki niso cenovno dostopni.
Dogodka so se med drugim udeležili tudi namestnik nemškega veleposlanika v Sloveniji Bernhard Hauer, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc, predsednica Nemško-slovenske gospodarske zbornice Gertrud Rantzen, namestnik vodje gospodarskega oddelka avstrijskega veleposlaništva Stefano La Croce.
V družbi Henkel so nedavno centrom za socialno delo Maribor, Ptuj in Ormož ter zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca donirali dve toni svojih izdelkov, različnim osnovnim šolam pa so podarili skupaj 46 prenosnih računalnikov za šolanje od doma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta