Igor Šoltes noče več za direktorja Uradnega lista: "Častno se umikam. Paziti je treba tudi na dobro ime"

(dr)
02.09.2019 13:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Šoltes v kampanji za evrovolitve 2019.
Robert Balen

"Šlo je čez vse meje. To, kar se je dogajalo ... Nočem biti del teh iger. Častno se umikam.  Malo je treba paziti tudi na dobro ime." 
Tako je evropski poslanec iz Slovenije v mandatu 2014-2019 Igor Šoltes za Večer danes potrdil, da se bo umaknil iz razpisa za direktorja družbe Uradni list, čeprav izpolnjuje vse pogoje in ima vabilo na zaključni pogovor za službo.
Za načelno potezo, kakor pravi, se je odločil, potem ko je predsednica nadzornega sveta Uradnega lista, d. o. o., Irena Prijović komisiji za preprečevanje korupcije prijavila, da je generalni sekretar LMŠ Brane Kralj pritiskal nanjo okrog tega razpisa in navijal za Šoltesa. Posledica: Kralj ne bo več generalni sekretar premierjeve LMŠ. Zdaj pa se umika tudi Šoltes. 
Igorju Šoltesu, ki je na letošnjih evrovolitvah maja bil nosilec liste Desusa, še ena izvolitev ni uspela. Za zdaj prejema nadomestilo plače, ki mu pripada po koncu mandata v Evropskem parlamentu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta