Izvršitelj v spremstvu policije ustavil Adriino letalo

Urban Červek Urban Červek
06.09.2019 09:19

Adria Airwas je odpovedala let iz Ljubljane na Dunaj, kjer je letalo čakal izvršitelj v spremstvu policije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adria je v vse večjih težavah.
Andrej Petelinšek

Kot poroča avstrijski letalski portal Austrianwings, je do zapleta prišlo zaradi 250 evrov visokega zahtevka za odškodnino potnika Adrie, ki se vleče od leta 2017.
Ker Adria potniku enega njenih odpovedanih letov ni plačala odškodnine, je potnik preko potrošniške organizacije Fairplane dosegel sodno odločbo, s katero bi mu morala Adria do 5. septembra plačati odškodnino, a je odločbo ignorirala. Zato so na letališče poslali izvršitelja, da bi Adrii zaplenil denar ali druge vrednosti v višini dolgovanega zneska.
Po poročanju Austriawings bi lahko v skrajnem primeru, če premoženja ne bi bilo dovolj, tudi prizemljili letalo, dokler Adria ne bi plačala zahtevanega zneska. Do tega ni prišlo, ker je Adriino letalo ostalo na Brniku, let pa so preložili.

Pri spletnem portalu so podrobneje opisali zaplet: Potniku Georgu S. Je Adria brez pojasnila odpovedala let iz grškega otoka Kefalonija do avstrijskega Gradca septembra 2017. Da bi dobil 250 evrov odškodnine, ki mu v takem primeru pripada, se je po pomoč obrnil na organizacijo za zaščito pravic potnikov Fairplane. Ta je Adrio večkrat pozvala, naj plača odškodnino, a brez uspeha.

Zato so njihovi odvetniki vložili tožbo na sodišče, ki je na koncu odločilo, da mora Adria odškodnino plačati do 5.9. do 19.00 ure. Ker tega ni storila, so z izvršiteljem in v spremstvu odvetnika in policije v četrtek zvečer na letališču na Dunaju čakali letalo Adrie, da bi zaplenili premoženje v vrednosti odškodnine in nastalih sodnih stroškov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta