Janša odgovarja medijski hiši Pop TV: Prosim, da PR-službe vlade ne utrujate s prošnjami po komentiranju ...

M.R.
05.11.2021 16:10
Predsednik vlade Janez Janša je danes popoldne kar prek družbenega omrežja Twitter odgovoril novinarki spletnega portala 24ur na njeno prošnjo ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik slovenske vlade Janez Janša
EPA

Novinarka je na kabinet predsednika vlade naslovila prošnjo za premierjev komentar zvočnega posnetka pogovora med nekdanjim ministrom za gospodarstvo in sedanjim okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom ter poslovnežem Bojanom Petanom, ki ga je Pop TV objavil pred dvema dnevoma. Posnetek naj bi nastal v času prve Janševe vlade. 

Novinarka je premierjev kabinet prosila za odziv, Janša pa je na Twitterju objavil posnetek zaslona njenega novinarskega vprašanja, hkrati pa je pripisal, da poročanja Pop TV ne spremlja več. "Odkar ste me v veliki vnemi po 'svobodi medijev' blokirali na Twitterju, niti od daleč. Prosim, da PR službe vlade ne utrujate s prošnjami po komentiranju izpostave stranke LMŠ, zamaskirane v medij," je zapisal premier.

Odzval se je odgovorni urednik tednika Mladina in nekdanji predsednik Društva novinarjev Slovenije Grega Repovž, ki je zapisal, da je "predsednik vlade javni uslužbenec, sicer izjemno pomemben in z veliko odgovornostjo, a je enako kot vsi drugi predstojniki po zakonu o medijih dolžan odgovarjati na vprašanja".

Zakaj so na 24ur.com blokirali Janšo?

Kot smo že poročali, je aprila letos Janša na Twitterju izpostavil, da je uredništvo 24ur.com na svojem računu na Twitterju blokiralo njegov račun. Takrat smo neuradno izvedeli, da so v uredništvu to storili, ker jim je bilo dovolj njegovih neargumentiranih in ad personam napadov na njihove urednike in novinarje ter njihove družine. Poleg tega jih je zmotilo tudi Janševo obtoževanje, da je medijska hiša s Kranjčeve kriva za covid smrti v državi. 

Pred leti je moral oditi Janšev tiskovni predstavnik

Jernej Pavlin
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta