Janša zdaj vabi na posvet: Vpisna mesta na javnih šolah in fakultetah, ki se financirajo iz denarja davkoplačevalcev, so strateška odločitev ...

VČ, STA
03.02.2021 15:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Potem ko vlada prejšnji teden ni obravnavala razpisa za vpis v visokošolske zavode v naslednjem študijskem letu, ker da je gradivo ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport dobila prepozno, tako je v petek pojasnil Janez Janša, je premier zdaj za ta četrtek na Brdu pri Kranju sklical posvet s predstavniki univerz, samostojnih visokošolskih zavodov in gospodarskih zbornic ter združenj. 

Razlog predvidljiv, spričo znanih premierjevih pomislekov o deležih vpisnih mest za naravoslovje in tehniko vs. družboslovje, to slednje je po njegovem predimenzionirano. 

Določanje števila vpisnih mest na javnih šolah in fakultetah, ki se financirajo iz denarja davkoplačevalcev, predstavlja eno najpomembnejših strateških odločitev vsake države, zato se predsednik vlade želi o tem posvetovati, preden bo soglasja k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022 dokončno obravnavano, so sporočili iz vlade.

Vmes je državni zbor na predlog koalicijskih poslanskih skupin pri sprejemanju osmega protikoronskega paketa zavrnil dopolnilo dela opozicije, po katerem vlada več ne bi dajala soglasja k razpisu. 

Lahko ustvarjamo na tisoče mladih, ki nimajo možnosti zaposlitve ne doma ne v tujini. Zato bo vlada načrtovanju vpisa tudi letos posvetila vso dolžno pozornost, je premier med vikendom objavil na facebooku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta