(JAVNO PISMO) Direktorji in akademiki vodstvu TV Slovenija: Oddajo Točka preloma bi morali še okrepiti

DR
28.11.2021 13:40

Vodilni kadri nekaj večjih podjetij in akademiki so na TV Slovenija naslovili odprto pismo s pozivom proti ukinjanju oddaje Točka preloma, ki ga predvideva predlagani programsko-produkcijski načrt. Svoje pismo so naslovili "Poziv za ohranitev gospodarske oddaje Točka preloma", v nadaljevanju pa ga objavljamo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sodelavci informativnega programa Televizije

Robert Balen

"Glede na informacije v javnosti, da namerava vodstvo RTVS ukiniti gospodarsko oddajo Točka preloma, pozivamo vodstvo, naj ta predlog umakne. Oddaja s tovrstno vsebino bi morala ne le ostati v programski shemi, temveč bi jo nacionalna televizija morala celo okrepiti.

Gre namreč za edino analitično gospodarsko oddajo na slovenskih televizijah, ki poglobljeno obravnava različne gospodarske in tudi z znanostjo povezane teme. Gre tudi za edino oddajo, ki sistematično obravnava slovensko gospodarstvo v mednarodnem okviru, ta pa je za našo državo ključnega pomena, saj smo kot majhno in odprto gospodarstvo življenjsko odvisni od izvoza blaga in storitev.

Je tudi edina oddaja, ki izpostavlja teme s področja kapitalskega trga in s tem prispeva k večji finančni pismenosti Slovencev. Oddaja je tudi most med znanostjo in gospodarstvom, njena velika dodana vrednost je prenos znanja in tehnologije. S predstavljanjem uspešnih zgodb zagonskih podjetij krepijo željo po podjetništvu med mladimi, ki je pomembna z vidika doseganja večje produktivnosti in višje blaginje za vse državljane.

Poslanstvo RTV Slovenije je ravno v takšnih informativnih in strokovno zahtevnejših oddajah in ne v nesmiselnem tekmovanju s komercialnimi televizijskimi hišami in lahkotnejšimi žanri razvedrilnih oddaj. Prepričani smo, da bi bila ukinitev oddaje nedopustna in škodljiva ne le za slovenski medijski prostor, temveč za Slovenijo kot celoto.

Menimo, da gre za kakovostno oddajo, ki bi morala ohraniti ustrezno mesto v informativnem programu TVS.

Zato vas še enkrat pozivamo, da ponovno pretehtate predlagane spremembe."

{infobox-gray_full}182152{/infobox-gray_full}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta